Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
22 жовтня 2015 р. Всi новини

Стартував сьомий Міжнародний форум «Інноватика в сучасній освіті»

 

20 жовтня 2015 року у Київському Палаці дітей та юнацтва відбулось урочисте відкриття сьомого Міжнародного форуму «Інноватика в сучасній освіті».

Проект організовано за підтримки Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України, компанії «Виставковий Світ».

Від імені Міністра освіти і науки України Сергія Квіта учасників та гостей форуму привітала директор Інституту модернізації змісту освіти МОН Наталья Вяткіна.

Також до привітання долучилися президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремінь, директор Інституту модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України Наталья Вяткіна, директор департаменту професійно-технічної освіти МОН України В’ячеслав Супрун.

Під час виступу Василь Кремінь наголосив, що основне завдання українських освітян – навчити учнів навичок та уміння отримувати інформацію, навчатися впродовж життя та використовувати нові знання.

«Формування сучасної людини з інноваційним типом мислення, інноваційною культурою та здатністю до інноваційної діяльності – основне завдання освіти», - зазначив президент НАПН України.

Директор Інституту модернізації змісту освіти Наталья Вяткіна відзначила високий рівень методик та технологій навчання в українській освіті.

Директор департаменту професійно-технічної освіти МОН України В’ячеслав Супрун наголосив на важливості системних реформ, які вже сьогодні впроваджуються в українській освіті. Метою реформ є забезпечення високих стандартів якості, впровадження у навчально-виробничий процес інноваційних технологій.

В’ячеслав Супрун також підкреслив необхідність вдосконалення освітянського законодавства. «Урядом вже направлений до Верховної ради України, розроблений Міністерством освіти і науки України, законопроект «Про професійну освіту», який дозволить навчальним закладам більше орієнтуватися на ринок праці, створювати ради стейкхолдерів та децентралізувати управління професійними навчальними закладами», - додав директор департаменту.

Нагадаємо, що у форумі візьмуть участь 578 національних вищих, професійно-технічних, загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладів, закладів післядипломної освіти, наукових установ, підприємств, що презентують технічне обладнання та освітні програми з 24 регіонів України, а також навчальні заклади та освітні агенцїї Канади, США, Сполученого Королівства Великої Британії, Республіки Польща, Ізраїлю, Французької Республіки та інших країн.

 

  

За матеріалами: МОН