Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
28 жовтня 2015 р. Всi новини

У МОН підбили підсумки та відзначили переможців конкурсу молодіжних волонтерських проектів за 2014 рік

 

28 жовтня 2015 року у Міністерстві освіти і науки України підбили підсумки Конкурсу молодіжних волонтерських проектів за 2014 рік.

У рамках конкурсу відбувся круглий стіл на тему «Патріотичне виховання в закладах освіти та через практичну волонтерську діяльність», у якому взяли участь представники Інституту модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України, громадських організацій, волонтерського руху, переможці  конкурсу.

Учасники заходу обговорили питання волонтерського руху та патріотизму в Україні. Зокрема, голова правління ВМГО «Федерації жінок за мир у всьому світі» Тетяна Коцюба зазначила, що патріотизм та волонтерська діяльність мають велике значення саме зараз, коли потрібно бути свідомими у тому, що ми робимо і для чого ми живемо.

На думку голови правління «Федерації всесвітнього миру» Михайла Ільїна, зміни в країні відбуваються завдяки волонтерам та їх активній діяльності, а вона з кожним роком збільшується та зростає кількість залучених волонтерів.

Студентка КНЕУ ім. В. Гетьмана Яна Брик звернула увагу учасників заходу  на роль патріотичного виховання для молоді та зазначила, що почуття любові до рідної країни потрібно починати виховувати з дошкільного віку.

Заступник директора Інституту модернізації змісту освіти МОН України Казимир Левківський привітав переможців конкурсу молодіжних волонтерських проектів за 2014 рік.  «Україна зараз переживає дуже складні часи і те, що ви долучаєтесь до волонтерської діяльності, дає надію тим людям, які перебувають у зоні АТО», - підкреслив Казимир Левківський.

Заступник директора також повідомив, що близько 200 робіт з усіх регіонів країни було подано на конкурс. Журі конкурсу визначило сім найкращих волонтерських проектів:  

1. Проект «Промінці добра», Зубанівська ЗОШ І-ІІІ ст. Глобинської РДА Полтавської області. 

2. Проект «Надія об’єднує серця», Кременчуцький педагогічний коледж ім. А.С. Макаренка. 

3. Проект «Небайдужі серця», Криворізька ЗОШ І-ІІІ ступенів №102 Інгулецької районної у місті ради Дніпропетровської області.

4. Проект «Соціально-психологічний театр "Маска"», Смілянська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 10 Смілянської міської ради Черкаської області.

5. Соціально-екологічний проект «Діти-дітям», проект тренінгового навчання «Екологія для молодших школярів», Криворізька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № Дніпропетровської області. 

6. Проект «Обличчям до біди» (вчимося бути свідомими волонтерами: сьогодні маленький волонтер – завтра полум'яний патріот), Охтирська гімназія Охтирської міської ради Сумської області. 

7. Проект «Пишаюся тим, що я українець», Хутірська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Черкаської районної ради Черкаської області.

8. Проект «З дитячих долонь – солдатам АТО»,  Бучацький районний центр дитячої та юнацької творчості «Сузір’я», Тернопільська область.

 

 

  

За матеріалами: МОН