Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
5 грудня 2015 р. Всi новини

В українських вишах вже ліквідували більше 100 кафедр фізичного виховання

 

Як повідомив віце-президент Національного олімпійського комітету України Микола Томенко, за ініціативи спортивної громадськості він доповідав під час засідання НОКу про ситуацію, яка склалася зі станом фізичного виховання та спорту у вищих навчальних закладах.

Зокрема, Микола Томенко звернув увагу на те, що після того, як Міністерство освіти своїми рішеннями спричинило початок ліквідації кафедр фізичного виховання і скорочення науково-педагогічних працівників цієї галузі, а також – передачу спортивної інфраструктури і спортивних об’єктів із державної власності у власність вишів (що зробило можливим їхню подальшу приватизацію), склалася ситуація, коли, фактично, остання територія спортивної інфраструктури, де молоді люди могли безкоштовно займатися фізкультурою і спортом, постала перед загрозою знищення.

Згідно з інформаційними матеріалами, наданими спортивною громадськістю, після так званих «рекомендацій» Міносвіти вже скорочено біля півтисячі науково-педагогічних працівників та ліквідовано більше 100 кафедр фізичного виховання та предметних (циклових) комісій фізичного виховання у вишах.

«За сьогоднішньої ситуації фактичну ліквідацію Міністерством освіти кафедр фізичного виховання у вишах можна назвати злочином проти української молоді», – переконаний віце-президент НОКу.

З огляду на це, Микола Томенко повідомив, що Національний олімпійський комітет України одноголосно ухвалив рішення звернутись до Уряду з вимогою недопущення ліквідації кафедр фізичного виховання і спорту у вищих навчальних закладах, скорочення науково-педагогічних працівників цього напрямку, а також – можливої передачі спортивних об’єктів для їх нецільового використання. Крім того, НОК звернувся до Комітету Верховної Ради з питань науки та освіти і Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму з проханням невідкладно обговорити це питання на своїх засіданнях і винести відповідні рішення.

 

  

За матеріалами: Сайт Миколи Томенка