Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
17 грудня 2015 р. Всi новини

В Україні стартував проект «Вчителі англійської мови – агенти змін»

 

В Україні стартував проект «Вчителі англійської мови – агенти змін», в рамках якого протягом 2016 року перекваліфікацію та спеціальну підготовку пройдуть майже 4000 вчителів англійської мови у семи областях та місті Києві.

Це пілотний проект в рамках національної програми вивчення та популяризації іноземних мов Україна speaking, що реалізується ініціативою GoGlobal спільно із Британською Радою в Україні та Міністерством освіти та науки. 

15 грудня відбулася перша робоча зустріч представників Британської Ради, ініціативи GoGlobal, Міністерства освіти і науки, обласних державних адміністрацій, обласних департаментів освіти, Інститутів післядипломної освіти та тренерами Британської Ради  під час якої було вироблено спільний план дій з реалізації проекту.

Як розповіла менеджер освітніх проектів Британської Ради в Україні Вікторія Іванішева, навчання вчителів відбуватиметься за каскадним принципом. У семи областях та місті Києві на конкурсній основі відберуть 170 вчителів, які пройдуть підготовку за європейськими стандартами та стануть тренерами-наставниками для колег. Далі кожен із підготованих  тренерів проведе навчання для щонайменше 20-ти вчителів англійської мови у своєму місті, районі, селі.

«Вчителі англійської мови – агенти змін» є спільним проектом ініціативи GoGlobal, Британської Ради в Україні, Міністерства освіти і науки України та реалізується за підтримки Фонду Петра Порошенка.

Британська Рада в Україні забезпечує кваліфікованих тренерів у кожній області України, які беруть участь у пілотному проекті. Міністерство освіти і науки та ініціатива Go Global надають координаційну та організаційну підтримку проекту. Фонд Петра Порошенка надасть стипендії кращим вчителям.

Перші тренінги для відібраних на конкурсній основі вчителів відбудуться вже у лютому 2016 року в семи областях України - Волинській, Львівській, Вінницькій, Чернівецькій, Дніпропетровській, Херсонській, Черкаській та місті Києві.

Нагадаємо, що 2016 рік  оголошено Роком англійської мови в Україні. Громадська ініціатива Go Global, що була підтримана Національною радою реформ, є координатором та промоутером ідеї підвищення рівня знання іноземних мов серед населення України.

 

  

За матеріалами: МОН