Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
2 лютого 2016 р. Всi новини

Щодо приєднання Буковинського державного фінансово-економічного університету до ЧНУ ім. Ю. Федьковича

 

Стратегічним завданням розвитку вищої освіти в Україні є підвищення її якості та конкурентоспроможності.

Виконання цього завдання вимагає, зокрема, зосередження фінансових, організаційних та інтелектуальних ресурсів у провідних класичних, галузевих, регіональних навчальних закладах, а також скорочення адміністративних витрат.

Відповідні дії, а саме, проведення оптимізації мережі вищих навчальних закладів, передбачені Угодою про коаліцію депутатських фракцій «Європейська Україна» у Верховній Раді України VIII скликання від 27 листопада 2014 року, що є невід’ємною частиною Програми діяльності Кабінету Міністрів України, схваленої постановою Верховної Ради України від 11 грудня 2014 року № 26-VIII.

Відповідно до цього розпорядженням Кабінету Міністрів України від 20 січня 2016 року № 44 Буковинський державний фінансово-економічний університет приєднано до Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

За рішенням Уряду студенти та аспіранти Буковинського державного фінансово-економічного університету продовжать навчання в одному з кращих вишів країни – Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича за обраними напрямами підготовки та спеціальностями.

Міністерством освіти і науки будуть вжиті необхідні заходи щодо забезпечення дотримання соціально-трудових гарантій працівників та викладачів Буковинського державного фінансово-економічного університету у порядку, визначеному законодавством.

 

  

За матеріалами: МОН