Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
4 лютого 2016 р. Всi новини

У Києві відбулися перші збори Міжнародної асоціації позашкільної освіти

 

У столиці відбулися перші загальні збори Міжнародної асоціації позашкільної освіти (МАПО), у рамках яких було проведено Форум з позашкільної освіти.

Президентом новоствореного об’єднання стала ректор Інституту екології економіки і права, завідувач кафедри позашкільної освіти НПУ імені М. П. Драгоманова, доктор педагогічних наук, професор Олена Биковська. Віце-президентом МАПО обрано директора Національного центру «Мала академія наук України» Оксена Лісового.

Основною метою діяльності МАПО є реалізація законних прав і захист духовних, соціальних, економічних, наукових, освітніх, національно-культурних та інших інтересів її членів. Асоціація об’єднала авторитетних громадян, професіоналів у сфері освіти з різних регіонів України та іноземних держав, які займають активну громадянську позицію.

Під час заходу обговорювалися стратегічні напрями розвитку Асоціації, перспективи співпраці органів влади, педагогів, науковців і громадських організацій у вирішенні освітянських питань. Також визначалися шляхи вдосконалення професійної підготовки майбутніх педагогів-позашкільників у вищій школі та вдосконалення обміну педагогічним досвідом у сфері позашкілля.

У форумі взяли участь представники законодавчої і виконавчої влади, органів управлінь освіти, позашкільних, дошкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних, вищих навчальних закладів, наукових установ, а також батьки, журналісти і громадські активісти, які опікуються питаннями позашкільної освіти й організацією вільного часу.

Детальна інформація на сайті – http://man.gov.ua.

 

  

За матеріалами: МОН