Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
8 лютого 2016 р. Всi новини

Павло Хобзей: Відсоток працевлаштування після закінчення професійно-технічного училища є високим

 

Про сьогодення та перспективи розвитку професійно-технічної освіти розповів заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей в прямому ефірі ТРК Київ у програмі «У центрі уваги».

Як повідомив Павло Хобзей, сьогодні на ринку праці існує попит на висококваліфікованих робітників. «Відсоток працевлаштування після закінчення професійно-технічного училища є високим – 79,1 %.  85% із них влаштовуються працювати на виробництво, а 0,7% йдуть до Збройних Сил України», - зазначив заступник Міністра.

Одним із основних питань професійно-технічної освіти залишається якість підготовки кадрів. При цьому для підвищення якості випускників професійних закладів потрібно вирішити низку проблем. Серед яких – застаріла матеріально-технічна база, брак майстрів, які б мали високу кваліфікацію та могли б передати свої знання учням. «Для того, щоб підготувати кваліфікованого робітника потрібно знайти, на якому устаткуванні його навчати, мати розхідний матеріал для навчання та доброго наставника, який вміє цю роботу сам зробити і показати, як це відбувається», - зазначив Павло Хобзей. Важливу роль у підготовці кваліфікованих робітників відіграє так зване дуальне навчання, коли велика частина навчального часу приділяється підготовці на підприємстві, куди учень потім піде працювати.

Павло Хобзей також повідомив, що система професійно-технічної освіти дає змогу продовжувати навчання далі. «Профтехосвіта не є глухим кутом, адже можна продовжити навчання у вищих навчальних закладах. І, як показує статистика, 10% випускників училищ навчаються в університетах», - додав заступник Міністра.

За словами Павла Хобзея, області мають самі вирішувати, з яких спеціальностей їм готувати робітничі кадри. «В областях є плани розвитку, а отже їм видніше, які робітничі професії потрібні. Це закладено в проектах законів, які вже знаходяться на розгляді в парламенті», - підкреслив заступник Міністра. 

 

  

За матеріалами: МОН