Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
17 січня 2011 р. Всi новини

Євген Суліма: Міністерство та Український центр оцінювання якості освіти покращуватимуть та удосконалюватимуть систему ЗНО в Україні

 

13 січня відбулася зустріч Першого заступника Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Євгена Суліми та директора Українського центру оцінювання якості освіти Ірини Зайцевої з представниками Альянсу Програми сприяння зовнішньому тестуванню в Україні (Альянс USETI), зокрема Директором відділу координації та розвитку програм Агентства США із міжнародного розвитку Пітером Даффі, координатором програм Агентства США із міжнародного розвитку Тамарою Паливода та Директором Альянсу Програми сприяння зовнішньому тестуванню в Україні Яремою Бачинським.

Під час зустрічі Перший заступник Міністра зазначив, що міністерство та Український центр оцінювання якості освіти прагнуть надалі покращувати та удосконалювати систему зовнішнього незалежного оцінювання в Україні.


За словами Євгена Суліми, міністерство планує на законодавчому рівні закріпити проведення зовнішнього незалежного оцінювання якості освіти, адже у проекті Закону України «Про вищу освіту» передбачається затвердження положення про ЗНО для вступників до вищих навчальних закладів.


Тож, як зазначив Перший заступник Міністра, міністерство зацікавлене у співпраці з фахівцями з питань зовнішнього незалежного тестування.

«Ми відкриті для співпраці. Ми вважаємо, що у нас є для цього всі можливості: і наукові, і освітянські, і кадрові. І головне є політична воля, є бажання», – підкреслив Євген Суліма.

«Український центр оцінювання якості освіти і Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України – це партнери. У нас абсолютно одні і ті ж принципи – це, по-перше, підвищення якості освіти, а також надання молоді України рівних можливостей для отримання цієї освіти», – зазначила директор УЦОЯО Ірина Зайцева.

Сторони домовилися проводити регулярні зустрічі та й надалі активно співпрацювати для покращення та удосконалення системи ЗНО в Україні.

 

 

По матеріалам: www.useti.org.ua