Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
16 лютого 2016 р. Всi новини

Конкурсна комісія МОН почала розгляд кандидатів до сектору вищої освіти Науково-методичної ради

 

15 лютого 2016 року у Міністерстві освіти і науки України відбулось засідання конкурсної комісії для відбору кандидатів до складу сектору вищої освіти Науково-методичної ради МОН.

У засіданні взяли участь голова Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Лілія Гриневич, ректор Київського університету імені Бориса Грінченка Віктор Огнев’юк, який також був обраний головуючим на засіданні, академік-секретар відділення загальної середньої освіти Національної академії педагогічних наук України Олександр Ляшенко, голова Асоціації керівників шкіл України Олена Онаць, менеджер з аналітичної роботи Національного Еразмус+ офісу в Україні Жанетта Таланова, директор департаменту розвитку трудового потенціалу, корпоративної і соціальної відповідальності Федерації роботодавців України Родіон Колишко.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти підкреслила важливість Науково-методичної ради та ключових критеріїв у відборі кандидатів. «Це мають бути люди з широким світоглядом, які зможуть за потреби використати універсальні принципи до розробки стандартів», - наголосила Лілія Гриневич.

Під час засідання члени комісії наголосили, що на сьогодні до конкурсного відбору до складу сектору вищої освіти надійшло 193 пакети документів від претендентів на 14 оголошених Міністерством місць. Серед кандидатів є представники всіх галузей знань, переважної більшості університетських центрів та інших навчальних закладів.   

Учасники конкурсної комісії зауважили, що для об’єктивного розгляду та відбору кандидатів до Науково-методичної ради МОН необхідно добре розуміти, які функції виконуватиме рада, її сектори та підкомітети, а також, як члени ради впливатимуть безпосередньо на діяльність профільних комітетів. Було наголошено, що конкурсний відбір покликаний забезпечити імплементацію Закону «Про вищу освіту» у частині розробки нових стандартів вищої освіти.

Окрім того, відповідно до Закону «Про вищу освіту» особи, які займають посади ректорів та проректорів у вищих навчальних закладах, не можуть брати участь у конкурсному відборі. Зокрема, такий факт вже послугував причиною відводу від участі у конкурсі одного з кандидатів.

Конкурсною комісією були ретельно розглянуті справи кандидатів до сектору вищої освіти Науково-методичної ради МОН. 

Нагадаємо, що склад комісії було затверджено наказом Міністерства від 26 листопада 2015 року № 1226.

 

  

За матеріалами: DW