Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
26 лютого 2016 р. Всi новини

МОН планує створити фізико-технічний університет

 


Сергій Квіт розповів про дію закону «Про наукову та науково-технічну діяльність», зокрема про плани Міністерства створити новий університет.

За словами міністра, закон сприятиме зміні інфраструктури наукових досліджень та реалізації нових наукових проектів. Про це він сказав під час наради з керівниками департаментів освіти та директорами обласних інститутів післядипломної освіти, що відбулась у Харкові.

Серед іншого, зазначив Квіт, Міністерство планує створити фізико-технічний університет, бакалаврська програма якого буде працювати на базі Київського національного університету ім. Т. Шевченка, а магістерська та PhD програми – на базі галузевих академій. Міністр підкреслив, що сучасна наукова установа має бути «не просто будинком з сучасними лабораторіями, а цілісною системою, де виховується науковець, де він може знайти інвестора для своїх досліджень».

Закон «Про наукову та науково-технічну діяльність» набрав чинності 16 січня цього року. Він був розроблений для врегулювання проблемних питань у науковій сфері.

 

  

За матеріалами: Студвей