Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
21 січня 2011 р. Всi новини

За кошти Євросоюзу в Україні видадуть додаток до підручника історії

 

 

 

За підтримки Євросоюзу планується видати додатковий навчальний матеріал до підручника з історії України для учнів загальноосвітніх навчальних закладів. Посібник відтворюватиме багатокультурність України.

Видання "Разом на одній землі. Історія України багатокультурна" не буде аналогом шкільного підручника з історії України, каже представник Всеукраїнської асоціації викладачів історії та суспільних дисциплін "Нова доба" Петро Кендзьор. Посібник не змінюватиме підручник, а лише доповнюватиме його як додатковий навчальний матеріал, додав Кендзьор.

У виданні йтиметься про життя національних громад на території України, про релігійне та етнічне співіснування. За задумом ініціаторів проекту посібник міститиме шість розділів, серед яких: "Як ми жили разом... співіснування в історії України", "Одна вулиця – два храми...віра та релігійні конфесії в історії України", "Від Львова до Донецька... багатонаціональні регіони", "Міграції в історії України".

Друкованого видання на всіх не вистачить

Матеріали до посібника вже готові, на адресу асоціації "Нова доба" надійшло близько півсотні авторських текстів, нині їх впорядковують за розділами, повідомили в асоціації. У текстах йтиметься про життя національних меншин на окремих територіях України: як то життя молдаван на півдні, історії німців на сході країни, освітні традиції греків Приазов’я й інші.

Остаточний варіант посібника вийде друком на початку наступного року. Але ще цього року буде видано пілотну версію задля її апробації, обговорення фахівцями на спеціальних семінарах.

Як повідомив Петро Кендзьор, наклад посібника буде обмеженим, і його не вистачить для всіх шкіл, але проектом передбачено також електронний варіант, яким зможуть скористатися педагоги. Проект співфінансує Європейська комісія.

 

 

По матеріалам: dw-world.de