Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
11 квітня 2016 р. Всi новини

Встановлено поріг «склав/не склав» для пробного ЗНО з української мови і літератури

 

 

2 квітня 2016 року відбулося пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури.

Значення порога «склав/не склав» для пробного тестування з української мови і літератури становить 25 балів.

На відміну від основної сесії результати пробного тестування визначаються безпосередньо його учасниками, натомість Український центр оцінювання якості освіти встановлює пороговий бал «склав/не склав» (за методом Ангоффа). Для цього при регіональних центрах були створені групи експертів-предметників, які оцінювали кожне завдання сертифікаційної роботи та визначали, чи складе його мінімально підготовлений учасник. До складу таких груп увійшли представники вишів, загальноосвітніх навчальних закладів. В Українському центрі оцінювання якості освіти були опрацьовані висновки 64 експертів-предметників та визначено, що поріг «склав/не склав» для пробного зовнішнього незалежного оцінювання 2016 року з української мови і літератури становить 25 балів.

Кожен учасник пробного зовнішнього незалежного оцінювання отримав інформаційний бюлетень «Як визначаються результати зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури?». Скориставшись ключами та схемами оцінювання завдань сертифікаційної роботи, розміщеними в ньому, він може самостійно визначити скільки набрав тестових балів.

У разі, якщо учасник встановив, що його тестовий бал нижче 25, то він отримує результат «тест пробного ЗНО не склав».

Звертаємо увагу, що значення порогового бала «склав/не склав» під час основної (додаткової) сесії зовнішнього незалежного оцінювання 2016 року буде визначатися за методом Ангоффа-Беука, а тому може відрізнятися від значення порогового бала «склав/не склав», визначеного за методом Ангоффа для пробного зовнішнього незалежного оцінювання 2016 року.

Детальніше про визначення результатів тестування за методом Ангоффа можна прочитати у статті В. І. Бойка «Про визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання: старі проблеми та нові перспективи» - http://education-ua.org/ua/articles/316-viznachennya-rezultativ-zovnishnogo-nezalezhnogo-otsinyuvannya-stari-problemi-ta-novi-perspektivi.

Значення порога «склав/не склав» з інших предметів пробного зовнішнього незалежного оцінювання 2016 року буде оголошено 20 квітня.

 

 

За матеріалами: УЦОЯО