Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
30 квітня 2016 р. Всi новини

Лілія Гриневич: «Усі рішення, які ми приймаємо, мають обговорюватися публічно в експертному середовищі і за участі громадськості»

 

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час засідання колегії МОН 28 квітня закликала членів колегії надавати пропозиції щодо діяльності Міністерства, а також наголосила на важливості принципу відкритості.

«Всі рішення, які ми приймаємо, мають обговорюватися публічно в експертному середовищі за участі громадськості».

Лілія Гриневич ознайомила членів колегії із завданнями Міністерства освіти і науки України, що потребують реалізації протягом 100 днів.

Міністр звернула увагу на вирішенні проблемних питань, пов’язаних із закінченням навчального року, вступною кампанією та початком нового навчального року. Зокрема, забезпечення своєчасного виготовлення шкільних підручників для 8 класу, взаємодія з місцевими органами з питань закупівлі підручників для 4-х і 7-х класів та фінансування професійно-технічних навчальних закладів у 2016 році.

Серед кризових питань Міністр акцентувала увагу на питанні виготовлення атестатів і свідоцтв випускників загальних середніх навчальних закладів. Лілія Гриневич пояснила, що механізм самостійного виготовлення документів як у вищій освіті не зможе бути застосований в цьому році у школах, на це потрібен час. Окрім того, база даних інформації для виготовлення документів ще не має сертифікату на зберігання в ній персональних даних. «Ми повернулися до вивіреного механізму, а в процесі переговорів про виготовлення документів зекономили 7,5 мільйонів гривень бюджетних коштів», - зазначила Міністр.

Лілія Гриневич запропонувала членам колегії обговорити цільові проекти, на яких сьогодні Міністерству потрібно зосередити свої зусилля. На думку Міністра, серед таких проектів є: у середній школі – оновлення змісту освіти, у вищій освіті – проведення кампанії по боротьбі з плагіатом, у сфері науки –  створення Національної наукової ради і передумов для початку роботи Національного фонду досліджень. У сфері профтехосвіти має бути напрацьована нова модель фінансування. «Це той проект, який дозволить нам зберегти і стабілізувати цю систему, надати їй нового подиху для реформування», - додала Лілія Гриневич.

Міністр повідомила, що законопроект «Про професійну освіту» найближчим часом буде розглянутий парламентом. «Перша петиція у Верховній Раді, яка набрала 20 тисяч підписів стосувалася внесення нової редакції закону «Про професійну освіту», - підкреслила Лілія Гриневич.

 

За матеріалами: DT.UA