Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
1 травня 2016 р. Всi новини

Тиждень занять іноземною мовою покращує увагу – вчені

 

Команда дослідників вивчила розумові здібності людей віком від 18 до 78 років

Навіть нетривале вивчення іноземної мови підвищує уважність і швидкість мислення, до того ж закріпити результати можна регулярними заняттями.

Про це заявили вчені з Единбурзького університету.

Команда дослідників вивчила розумові здібності людей віком від 18 до 78 років, які взяли участь в тижневому курсі з вивчення гельської мови.

Під час експерименту вчені оцінювали уважність учасників за результатами аудіотеста. Відзначалася здатність студентів виділяти певні звуки і засвоювати на слух значиму інформацію. Ці дані порівнювалися з результатами студентів, чий тижневий курс не включав вивчення нової мови, і учнів, які не проходили цей курс взагалі.

При цьому вчені відзначили поліпшення уваги у перших двох груп, особливо значним воно стало у які вивчали мову. Примітно, що дані результати поширюються на всі вікові групи.

"Вважаю, що з нашого дослідження можна зробити три важливі висновки. По-перше, ніколи не пізно спробувати новий вид розумової діяльності, наприклад, вивчення нової мови. По-друге, навіть короткий інтенсивний курс робить позитивний вплив на пізнавальні здібності. По-третє, ці зміни можна підтримувати шляхом регулярних занять", – підсумував Томас Бак зі Школи філософії, психології та лінгвістики, провідний автор дослідження.

Пізніше, через 9 місяців, дослідники провели повторне тестування учасників. За твердженням дослідників, новизна заняття допомогла учасникам підвищити їх уважність, в той час як тривала практика мови зробила ці зміни помітними і через кілька місяців.

 

За матеріалами: Сегодня