Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
31 січня 2011 р. Всi новини

Європейські бізнес-школи на підйомі – результати складання GMAT тесту

 

Сполучені Штати залишаються найбажанішим місцем навчання для студентів бізнес-шкіл, однак тенденції у надходженні результатів GMAT свідчать про те, що європейська бізнес-освіта приваблює усе більше студентів з усього світу

За тестувальний рік, що закінчився 30 червня 2010 року, європейські бізнес-школи отримали понад 85 тисяч результатів GMAT тесту, що на 90 відсотків, або на 40 000 результатів тестів більше, ніж 5 років тому. Загальна кількість результатів тесту GMAT, які розсилають по всьому світові майбутні студенти бізнес-шкіл зросла лише на 30 відсотків за той самий п’ятирічний період.

Великобританія, Франція, Нідерланди та Іспанія залишаються найпривабливішими європейськими напрямками для отримання бізнес-освіти. Бізнес-школи цих країн отримали близько 80 відсотків надісланих результатів GMAT тесту у Європі. Кожна бізнес-школа – Німеччини, Швеції, Італії та Греції отримала понад 1000 результатів тестів від можливих студентів.


Розгадка криється у Європейському географічному звіті тенденцій, що вийшов у лютому:


Більшість (64 відсотки) результатів GMAT тесту надходять до європейських бізнес-шкіл від аплікантів неєвропейських країн, особливо від громадян Індії та Китаю.

  • До речі, індійські громадяни переважали число місцевих студентів у деяких країнах, а також були основним джерелом студентів у 2010 році у бізнес-школах Британії, Франції, Іспанії та Швейцарії;
  • Лише 37 відсотків результатів GMAT тесту європейських аплікантів відправилясь до США, рік тому ця цифра дорівнювала 40%. Десять років тому понад 60 відсотків європейських аплікантів надсилали результати до шкіл США;
  • Нове джерело європейських обдарувань з’являється в Німеччині та Росії. Реєструючи три роки значне зростання, Німеччина залишається найбільшою в Європі країною за кількістю людей, що складають іспит GMAT, випереджаючи Францію. Росія стала третім найбільшим в Європі постачальником людей, що проходять GMAT тест, вперше обійшовши Британію.


"За рахунок того, що європейські програми приваблюють студентів з різних країн, вони дають цікаву можливість навчатися у справжньому інтернаціональному класі", - каже Апекс Чісхол, старший аналітик GMAC.

"Навіть у найбільш популярних країнах – Британії, Франції, Іспанії, Нідерландах та Швейцарії – менше 20 відсотків результатів тесту надсилаються місцевими жителями", - зазначає він.

"На додаток, більшість європейських програм мають міжнародну акредитацію і просуваються у глобальних рейтингах", - каже Чісхолм.

"Той факт, що усі школи, які знаходяться у рейтингу Топ-100 MBA-програм Financial Times 2010 використовують GMAT, щоб оцінювати аплікантів, може відповідати тенденції європейського зростання, яке спостерігається у кількості учасників тесту, - каже він. – З досліджень GMAC відомо, що рейтинги служать основним джерелом інформації для мобільних студентів, які часто шукають якісні програми далеко від дому".

"В кінці-кінців, за рахунок того, що в Європі домінують однорічні програми, вони можуть бути особливо привабливими як для студентів, які хочуть отримати максимум за свої гроші, так і для тих, хто стратегічно розраховує час свого навчання", - каже він.


Довідка


GMAC (Graduate Management Admission Council) -  власник та адміністратор тесту GMAT (The Graduate Management Admission Test). Створений у 1954 році, іспит GMAT– це перший та єдиний на сьогодні стандартизований тест, розроблений спеціально для бізнес-шкіл. Доступний у майже 100 країнах, він служить основним критерієм для приймальних комісій бізнес-шкіл і є найбільш надійним прогнозом щодо академічної успішності студента у бізнес-школі.

 

 

По матеріалам: osvita.ua