Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
6 травня 2016 р. Всi новини

МОН зекономить державні кошти на друк атестатів і свідоцтв

 

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич доручила Державному підприємству «Інфоресурс» провести переговори з метою зниження ціни і здійснити закупівлю документів про загальну середню освіту для випускників шкіл 2016 року.

За результатами застосованих процедур закупівель атестати і свідоцтва для випускників загальних середніх навчальних закладів освіти були здешевлені.

За попередніми розрахунками, економія державних коштів, запланованих у 2016 році на виготовлення документів про загальну середню освіту, додатків до них, похвальних листів, похвальних  грамот та відзнак про досягнення у навчанні складатиме 7 мільйонів 694 тисячі гривень. Це майже 30% від  запланованих у держбюджеті 25,6 мільйонів гривень.

Як зазначила Міністр, діти мають вчасно отримати документи про освіту. «Я вважаю, що документ про освіту є обов’язком держави перед випускником», - підкреслила Лілія Гриневич.

Здешевлення стало можливим за рахунок матеріалів, з яких виготовлятимуться документи. Так, цьогоріч атестати про загальну середню освіту на основі фотокомп’ютерних технологій будуть виготовленні з тоншого пластику. Свідоцтва про базову середню освіту, що також виготовляються за допомогою фотокомп’ютерних технологій, будуть з целюлозно-паперового матеріалу, адже цей документ зазвичай не так часто використовується своїм власником. Завдяки цьому економія коштів складе 7 мільйонів 502 тисячі гривень від запланованих 23,3 мільйонів грн.

На виготовлення додатків до свідоцтв й атестатів, а також свідоцтв про закінчення спецшколи, похвальних листів та грамот було заплановано в бюджеті 1,7 мільйона гривень, а зекономлено – 170,7 тисяч гривень. На відзнаках про досягнення у навчанні (золотих та срібних медалях) зекономлено 21,3 тисяч гривень від запланованого 0,6 мільйона гривень.

За результатами проведених торгів на закупівлю документів про загальну середню освіту та відзнак про досягнення у навчанні Державним  підприємством «Інфоресурс» станом на 5 травня 2016 року акцептовано пропозицію учасника торгів ПрАТ «НДІ ПІТ». 16 травня з цим учасником буде укладено угоду про виготовлення документів про загальну середню освіту на основі фотокомп’ютерних технологій.

Окрім того, акцептовано пропозицію учасника торгів ДП Поліграфічний комбінат «Зоря», з яким 10 травня буде укладено угоду щодо виготовлення бланків документів про освіту поліграфічним способом. Відповідно до угоди комбінат виготовить для загальних середніх навчальних закладів країни додатки до свідоцтв й атестатів, а також свідоцтва про закінчення спецшколи, похвальні листи та грамоти.

За результатами торгів 15 квітня 2016 року було укладено договір на виготовлення відзнак про досягнення у навчанні – золотих та срібних  медалей. Сьогодні ці відзнаки виготовлені та відвантажені до ДП «Інфоресурс».

Нагадаємо, що реалізація постанови Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2016 р. № 318 «Про визнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 2 березня 2016 р. №153» забезпечить вчасне виготовлення документів про освіту та належну організацію їх видачі випускникам навчальних закладів.

Довідково: Державне підприємство «Інфоресурс» належить до сфери управління Міністерства освіти і науки України. Підприємство є адміністратором Єдиної державної електронної бази з питань освіти (ЕДЕБО), уповноваженим органом з питань забезпечення навчальних закладів документами про освіту державного зразка та координації робіт щодо забезпечення навчальних закладів студентськими (учнівськими) квитками.

 

 

 

За матеріалами: УЦОЯО