Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
15 травня 2016 р. Всi новини

МОН продовжить співпрацювати з компанією Майкрософт Україна у галузі освіти

 

12 травня 2016 року у Міністерстві освіти і науки відбулася зустріч Міністра Лілії Гриневич з директором департаменту освіти офісу Майкрософт у Центральній та Східній Європі Крістодолосом Папафотісом.

Лілія Гриневич подякувала компанії Майкрософт Україна за підтримку освітніх проектів та реформ, а також підтвердила наміри Міністерства продовжувати співпрацю. «Наші цілі співпадають, адже наша спільна мета – дати інструменти, що зроблять людину успішною в майбутньому, а це знання , а також IT-технології», - підкреслила Міністр.

Сторони обговорили напрямки співпраці, серед яких - оснащення шкіл комп’ютерами, програмне забезпечення опорних шкіл сучасними ІТ-технологіями, включаючи хмарні технології для навчання вчителів, проект електронного врядування та його підтримка. За словами Лілії Гриневич, Міністерство зацікавлене в створенні великої освітньої Інтернет-платформи. В Україні в освітніх закладах працюють майже 500 тисяч педагогів, і було б добре об’єднати педагогів для обміну досвідом, професійного зростання. Компанія Майкрософт вже втілила в життя подібні проекти, розробляла та запускала освітні портали в Угорщині, Фінляндії.

Під час зустрічі також були обговоренні питання ліцензійного програмного забезпечення шкіл, оснащення 100 опорних закладів хмарними технологіями. Окрім того, представники компанії Майкрософт Україна вирішили долучитися до роботи, що проводить МОН у питанні осучаснення санітарно-епідеміологічних норм щодо обладнання кабінетів комп’ютерною технікою та пристроями у закладах освіти.  

Крістодолос Папафотіс зазначив, що компанія Майкрософт Україна продовжуватиме працювати над проектами в освіті, підтримуватиме навчальні заклади, надаватиме технічну та експертну підтримку.

 

За матеріалами: МОН