Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
16 травня 2016 р. Всi новини

Оприлюднено правильні відповіді до завдань з історії України

 

У розділі «Визначення результатів ЗНО» розміщено таблицю правильних відповідей до завдань сертифікаційної роботи зовнішнього незалежного оцінювання 2016 року з історії України.

Сертифікаційна робота складалася з двох частин і містила 60 завдань. Результат виконання 30 завдань частини 1 буде зараховуватися як державна підсумкова атестація. Результат виконання всіх завдань частин 1 і 2 буде використовуватися під час прийому до вищих навчальних закладів.

Звертаємо вашу увагу, що правильне виконання різних типів завдань сертифікаційної роботи оцінюється по-різному:

  • завдання з вибором однієї правильної відповіді (№ 1–23, 31–53) оцінюється в 0 або 1 бал: 1 бал, якщо вказано правильну відповідь; 0 балів, якщо вказано неправильну відповідь, або вказано більше однієї відповіді, або відповіді не надано.
  • завдання на встановлення відповідності (№ 24–26, 54–56) оцінюється в 0, 1, 2, 3 або 4 бали: 1 бал за кожну правильно встановлену відповідність («логічну пару»); 0 балів, якщо не вказано жодної правильної «логічної пари» або відповіді на завдання не надано.
  • завдання на встановлення правильної послідовності (№ 27, 28 і 57, 58) оцінюється в 0, 1, 2 або 3 бали: 3 бали, якщо правильно вказано послідовність усіх подій; 2 бали, якщо вказано першу й останню події; 1 бал, якщо вказано або першу, або останню подію; 0 балів, якщо вказано неправильну відповідь або відповідь на завдання не надано.
  • завдання з вибором трьох правильних відповідей із семи запропонованих варіантів відповіді (№ 29, 30 і 59, 60). Завдання оцінюється в 0, 1, 2 або 3 бали: 1 бал за кожну правильно вказану відповідь (цифру) з трьох можливих; 0 балів, якщо не вказано жодної правильної відповіді (цифри) або відповіді на завдання не надано. Порядок написання цифр значення не має.

Виконання завдань у чернетці не перевіряються і до уваги не беруться.

Максимальна кількість балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання (130), що будуть зараховуватися як державна підсумкова атестація, 47.

Максимальна кількість балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання (1 –60) сертифікаційної роботи, що будуть зараховуватися як результат зовнішнього оцінювання, – 94.

До 26 травня відбудеться засідання експертної комісії при Українському центрі оцінювання якості освіти з визначення порогу «склав/не склав» з історії України. Результати тестування з історії України будуть розміщені після засідання експертної комісії на інформаційних сторінках учасників зовнішнього незалежного оцінювання, що створені на сайті Українського центру.

 

 

За матеріалами: УЦОЯО