Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
19 травня 2016 р. Всi новини

Павло Хобзей: Наше завдання – зробити українську мову улюбленим предметом у школярів

 

17 травня 2016 року у Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка відбулося закриття ХVІ Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика, у якому взяв участь заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей.

У заході також взяли участь переможці конкурсу, журі конкурсу, письменники та літературні діячі України, меценати конкурсу, народні депутати України тощо.

Від Глави держави переможців Конкурсу привітав радник Президента України Юрій Богутський.

Павло Хобзей підкреслив роль української мови в умовах сьогодення, а також подякував вчителям, які розвивають талант у наших дітей.

«Для Міністерства освіти і науки зрозуміло, що українська мова є одним з основних предметів у навчальному плані і наше завдання зробити цей предмет улюбленим для школярів всієї країни», - зазначив заступник Міністра.

Голова журі конкурсу, український мовознавець, доктор філологічних наук Павло Гриценко повідомив, що українська мова є потужним інструментом, який дає силу всьому українському народу. Він згадав українських письменників, які протягом багатьох років несуть українське слово. «Розвиток української мови у наших з вами руках», - додав Павло Грииценко.

Під час заходу було нагороджено переможців конкурсу, а також вчителів, які підготували конкурсантів.

 Довідково. Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика - конкурс, який має на меті утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу.

За ухвалою Ліги українських меценатів, конкурсу надано ім'я Петра Яцика.

За останні роки кількість учасників конкурсу сягала 5 млн людей з-понад 20 країн світу.

 

За матеріалами: МОН