Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
3 лютого 2011 р. Всi новини

Бізнес-школи надають перевагу аплікантам, що склали GMAT

 

Майже третина американських бізнес-шкіл, які приймають аплікантів з результатами GMAT та GRE, надають перевагу претендентам, які склали перший тест.

Про це йдеться у результатах дослідження Центру з підготовки до тестувань Університету Каплан.

Це відкриття має стати мотивацією для GMAC, організації що адмініструє іспит GMAT, традиційний тест для вступу у бізнес-школу. Останні кілька років GMAT перебуває буквально в облозі - тест GRE (Graduate Record Exam) намагається за всяку ціну зміцнити свої позиції на ринку тестування для бізнес-шкіл.

Все більше шкіл приймають результати тесту GRE на рівні з GMAT: 39 відсотків з 288 опитаних Центром шкіл проти 24 відсотків минулого року. Однак, з бізнес-шкіл, що приймають GRE, 69 відсотків зазначають, що менше, ніж в одному випадку з десяти зараховують аплікантів з результатами GRE, замість претендентів, що склали GMAT.

З 61 відсотку американських бізнес-шкіл, що на разі не приймають результатів GRE, три чверті заявили, що не планують запровадити таку практику у майбутньому.

Тести надзвичайно важлива частина вступного процесу – майже половина представників приймальних комісій заявили Центру Каплана, що низькі результати GMAT чи GRE найбільш вагома причина для відмови апліканту.

У червні 2012 року GMAC вдосконалить GMAT, включивши туди новий розділ - Integrated Reasoning (Комплексне обгрунтування), щоб оцінити навички учасників у сферах аналізу інформації та прийняття рішень. Згідно з опитуванням Університету Каплан лише 21 відсоток бізнес-шкіл вважає, що це нововведення ускладнить GMAT.

 

The Financial Times, переклад Мирослав Гришин, Освіта.ua