Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
14 лютого 2011 р. Всi новини

До завершення реєстрації на ЗНО залишилось 2 тижні

 

Близько 40% людей від очікуваної кількості абітурієнтів уже зареєструвалися на проходження зовнішнього незалежного оцінювання 2011 року.


Про це повідомила директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева.

За її словами, очікується, що в тестуванні цього року візьмуть участь 260 тисяч осіб. "Формується мережа пунктів тестування. Вона практично не змінилася", – заявила Зайцева.

Вона зауважила, що цього року на місяць зменшився термін подачі документів на проходження тестування, реєстрація на ЗНО триватиме до 28 лютого. Друк тестових завдань здійснюється за графіком, наголосила директор Українського центру оцінювання якості освіти.

Зайцева нагадала, що перелік предметів, за якими можна здати тестування, поповнився російською мовою, яка не відноситься до блоку іноземних мов. На сьогодні, за даними Українського центру оцінювання якості освіти, близько 2% зареєстрованих виявили бажання складати тестування з російської мови.

Як повідомила Зайцева, за попередніми даними, кількість охочих складати тестування з іноземних мов зменшилася на 5%, але зросла – з математики, фізики, хімії та біології. За її словами, у 2010 році чверть абітурієнтів здавали тестування мовами національних меншин. Така ж кількість очікується й у 2011 році.

Зі свого боку, директор Київського регіонального центру оцінювання якості освіти Світлана Сакаєва повідомила, що на сьогодні близько 60% учасників зовнішнього незалежного оцінювання зареєструвалися на пробне тестування, вартість якого становить 84 гривні.

 

 

По матеріалам: Радіо свобода