Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
13 липня 2016 р. Всi новини

У перший день вступної кампанії абітурієнти подали 99 тисяч 937 заяв

 

11 липня загалом на вступ до вищих навчальних закладів України абітурієнти подали 99 тисяч 937 заяв в електронному та паперовому вигляді.

Таку статистику прес-службі МОН надало державне підприємство “Інфоресурс”, що забезпечує роботу єдиної державної електронної бази з питань освіти.

За даними ДП “Інфоресурс”,  у перший день вступної кампанії було подано 51 тисячу 926 заяв онлайн. Серед них 47 тисяч 934 заяви на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня “бакалавр”, 3 тисячі 574 заяви на магістратуру та 5 тисяч 859 заяв на “спеціаліста”.

Оскільки в перший та останній день вступної кампанії традиційно документи  на вступ подає більша кількість абітурієнтів, 11 липня доступ на сайт для подачі заяв онлайн був частково обмежений, тому не всі  бажаючі змогли одразу завантажити свої документи. Нагадуємо, що подати заяву онлайн можна до 27 липня, тому кожен встигне завантажити свої документи в нормальну режимі.

Важливо зазначити, що в цьому році cистемою «Подання заяв в електронній формі» можуть скористатися в повній мірі тільки вступники, які мають атестат про повну загальну середню освіту та сертифікат ЗНО 2016 року і бажають вступити на денну форму навчання за ступенями молодший бакалавр, бакалавр (магістр і спеціаліст медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань).

Таким чином абітурієнти, що не підпадають під ці критерії – деякі категорії пільговиків, вступники на освітньо-кваліфікаційні рівні молодший спеціаліст (повністю), магістр та спеціаліст (за більшістю спрямувань) – подавали свої документи в паперовому вигляді в приймальну комісію.Данні про ці заяви також заносяться у єдину державну електронну базу, але не вступниками, а членами комісії вишу.

Так, станом на 11 липня було подано 48 тисяч 011 паперових заяв. Серед них 5 тисяч 306 заяв на бакалаврат, 7 тисяч 441 заява на магістратуру та 5 тисяч 441 заява для вступу на “спеціаліста”. Оскільки подати документи на “молодшого спеціаліста” можна було виключно у паперовій формі, 11 липня за такою формою  їх було подано найбільше - 29 тисяч 823 заяви.

Нагадуємо, що подати заяву онлайн можна з 11 по 27 липня  за посиланням: http://ez.osvitavsim.org.ua/ .

Кожен абітурієнт в 2016 році зможе подати 15 заяв на 5 різних спеціальностей у будь-який університет за власним вибором. Також в цьому році, як і в минулому, діятиме система “пріоритетності”. За цією системою абітурієнт повинен проранжувати усі свої заяви, незалежно від того, в які університети він подає документи, від одного до п’ятнадцяти, де 1 – це найвищий пріоритет заяви, а 15 – найменший пріоритет.

На сайті Євроосвіта розміщено статтю з типовими запитаннями щодо вступної кампанії 2016 року, а також відповідями на них.

 

 

За матеріалами: МОН