Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
19 липня 2016 р. Всi новини

Вступ 2016: після 8 днів кампанії зареєстровано більше мільйона заяв

 

Станом на 8 ранку  19 липня  372 тис абітурієнтів подали 1млн 148,5тис заяв. Таким чином, лиш за вчорашній день 59,5 тис абітурієнтів встигли подати  192,4 тис заяв.

На бакалаврат вже подали документи більше 147тис абітурієнтів, що складає приблизно 55% від загальної кількості осіб, що зареєструвалися на ЗНО в цьому році.

“Кількість зареєстрованих на ЗНО – орієнтовна цифра для розуміння того, скільки осіб вступатиме в цьому році до вишів. Зрозуміло, що не всі подолали поріг “склав/не склав” з потрібних предметів, хтось складав ЗНО для себе і не збирався вступати, зрештою є абітурієнти, що в цьому році вступають до вишів за квотами та не складають ЗНО – лише вступні випробування у вибраному університеті. Таким чином зареєстровані у ЗНО – не точна цифра для оцінки кількості бажаючих вступити на бакалаврат, але для загального розуміння вона підходить”, - пояснив директор департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки Олег Шаров.

Також він зазначив, що вступна кампанія цього року зберігає позитивну динаміку порівняно з минулим роком, адже навіть попри скорочення кількості випускників шкіл на 7%, станом на сьогодні більша кількість абітурієнтів встигли подати документи порівняно з аналогічним періодом  вступної кампанії 2015.

Так, за допомогою електронної форми подачі документів абітурієнти вже  подали 724,9тис заяв. З них 661,6тис – заяви на бакалаврат, 57,9тис – заяви на магістратуру, 53,3тис – заяви на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня “спеціаліст”. Майже 423,5тис заяв було подано в паперовій формі до приймальних комісій вишів.

Заяви на вступ до ВНЗ можна буде подавати ще 9 днів – до 18 години 27 липня, тому кожен встигне вчасно подати свої документи.

 

 

За матеріалами: МОН