Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
2 серпня 2016 р. Всi новини

ТОП-20 ВНЗ, що збільшили держзамовлення

 

За попередніми даними визначено ТОП-20 вишів, що отримали найбільшу кількість додаткових місць держзамовлення завдяки цьогорічному нововведенню “місце йде за абітурієнтом”.

Більше половини рекордсменів – регіональні виші.

Відкриває двадцятку “Львівська політехніка” – порівняно з минулим роком вона отримала 498 додаткових місць, друга позиція за КНУ ім Т.Шевченка – 393 додаткових місця, на третій сходинці КНЕУ ім Вадима Гетьмана –  додалося 253 місця.

Додаткові місця отримали не лише київські, а й регіональні виші -   11 з 20 ВНЗ у ТОПі. Окрім “Львівської політехніки”, до першої десятки увійшли такі регіональні виші як ХНУ ім В.Н.Каразіна - 231 додаткове місце, ЛНУ ім І.Франка – 210 додаткових місць, Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка - 174 додаткових місця, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича – 169   додаткових місць.

Закривають ТОП-20 кращих такі регіональні виші як Луцький національний технічний університет - 122 додаткових місця,  Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки – 119 додаткових місць, Кіровоградський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка – 117 додаткових місць, ЛНУ ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького - 116 додаткових місць, Сумський державний університет – 115 додаткових місць, ХНУ радіоелектроніки  - 98 додаткових місць.

«Це попередні результати. Вони демонструють, що місця зосередились в сильніших університетах, а побоювання, що все держзамовлення сконцентруються тільки в Києві, були явно перебільшені. Зокрема, ми бачимо, що в ТОП-20 вишів за збільшенням місць держзамовлення,  більше половини - це не київські виші. І основне, практика показала, що ця система піднімає прохідний бал і кращі абітурієнти отримують можливість навчатися в університетах", - зазначила Перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун під час брифінгу на тему: «Вступна кампанія-2016: результати і висновки».

Нагадуємо, що в цьому році 184тис 778 абітурієнтів рекомендовані  до зарахування на місця державного замовлення на всі освітньо-кваліфікаційні рівні.

Довідково: на сайті МОН розміщено покрокову інструкцію, як абітурієнт  може перевірити, чи є він у списках рекомендованих до зарахування. 

 

 

 

 

 

 

За матеріалами: МОН