Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
10 серпня 2016 р. Всi новини

ТОП-10 спеціальностей* за кількістю бюджетників: до трійки увійшла спеціальність 141 “Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка”

 

Після підбиття попередніх підсумків вступної кампанії 2016 року до трійки спеціальностей з найбільшим обсягом бюджетних місць увійшли спеціальності 014 “Середня освіта” – 13 307 місць, 223 “Медсестринство” – 8 810 місць,  та 141 “Електроенергетика, електротехніка та електромеханік” – 7 407 місць.

“Спеціальність 014 “Середня освіта” дійсно набрала найбільшу кількість бюджетників. Потрібно розуміти, що за цією спеціальністю навчаються майбутні вчителі для середньої школи – це і вчителі географії, і вчителі історії, і вчителі біології, тобто спеціальність одна, але дуже широка”, - зазначив директор департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України Олег Шаров.

Четверте та п’яте місце в рейтингу посідають 192 “Будівництво та цивільна інженерія” та 072 “Фінанси, банківська справа та страхування” – 7 267 та 6 450 місць відповідно.

Спеціальність 081 “Право” знаходиться  лише на сьомій сходинці – 5 983 місця. На шостому місці “Право” випереджає спеціальність 133 “Галузеве машинобудування” – 6 050 місць.

“У цьому році запроваджено адресне розміщення державного замовлення. За його результатами надано рекомендації для зарахування на бюджет, у тому числі на всі місця з природничих та технічних спеціальностей. Наразі бажаючі подали оригінали своїх документів, а в іншому разі рекомендовані на бюджет втратили отриману можливість. При цьому ми бачимо, що технічні спеціальності  утримали у себе бюджетників й там навчатиметься достатня кількість дітей”, - наголосив Олег Шаров.

Восьме та дев’яте місця займають 071 “Облік і оподаткування” – 5 908 місць та - 013 “Початкова освіта” – 5 287 місць.

Закриває десятку  спеціальність 122 “Комп’ютерні науки та інформаційні технології”, на ній в цьому році навчатимуться 4 985 студентів-бюджетників.

Нагадуємо, що до 18 години 10 серпня ще можна написати заяву та подати оригінали документів на навчання за кошти фізичних та юридичних осіб. Списки зарахованих на контракт університети мають вивісити 12 серпня.

*- при визначенні ТОП-10 спеціальностей з найбільшим обсягом бюджетних місць враховувалась загальна кількість зарахованих на бюджетні місця за усіма рівнями та ступенями освіти (бакалавр, магістр, спеціаліст та молодший спеціаліст), а також бюджетні місця як державних, так і комунальних ВНЗ.

  

За матеріалами: МОН