Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
24 лютого 2011 р. Всi новини

У школах Криму введуть тримовне навчання

 

Республіканський комітет Криму з міжнаціональних відносин має намір запропонувати концепцію тримовного навчання в школах — російською, кримсько-татарською та українською.

Про це повідомили головному управлінні інформаційної політики Ради міністрів АРК.

За інформацією голови Рескомнацу Криму Едема Дудакова, найближчим часом питання освіти рідною мовою в Криму буде перебувати під пильною увагою як міжнародних, так і громадських організацій.

«Реалізація мовної політики в Криму дозволить зняти напругу і досягти міжнаціональної злагоди в поліетнічному регіоні. Взаємовплив культур дуже позитивно позначається на розвитку регіону і лише збагачує культури», — вважає Дудаков.

На його думку, основною проблемою залишаються законодавча база про мови і національні меншини, яка була прийнята ще в 90-х роках, що не дозволяє належним чином регламентувати питання у цій сфері.

Крім цього, існує проблема відсутності кваліфікованих педагогічних кадрів для викладання на кримсько-татарською мовою будь-якого шкільного предмета, відсутні термінологічні словники, достатня кількість підручників та іншої навчально-методичної літератури.

У 2010 -2011 навчальному році Криму функціонує 7 шкіл з українською мовою навчання, 333 — з російською мовою навчання, 15 — з кримськотатарською мовою навчання, 188 — з двома мовами навчання і 39 — з трьома мовами навчання.

Крім того, вивчення рідної мови організовано в загальноосвітніх закладах та на базі національно-культурних товариств: вірменська мова, болгарська мова, іврит, німецька мова, корейська мова, естонська мова, новогрецька мова, турецька мова.

 

По матеріалам: vkurse.ua