Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
25 лютого 2011 р. Всi новини

З чого починати вивчення англійської мови?

 

 

На сьогоднішній момент цим питанням так чи інакше задається величезна кількість людей.


Більшість відповідей на питання сьогодні прийнято шукати в Інтернеті. А чому б там і англійську не вивчити?

Третина земної кулі говорить мовою Шекспіра, ще як мінімум 1/3 докладає зусилля, щоб її вивчити. Світ сьогодні немислимий без Інтернету, де англійська є основною мовою спілкування.

Тому кожна поважаюча себе людина, яка ставить перед собою великі цілі та планує досягти якихось життєвих висот, має вільно володіти англійською мовою.

Якщо ви не належите до числа нещасних, у яких в школі була німецька чи французька, то база є. Повідомити, як вас звуть і де живете, швидше за все, можете. Мінімальний словниковий запас типа назв основних кольорів і частин тіла є навіть у двієчника. А далі треба просто перестати лінуватися і почати розвивати вже наявну базу. Не витрачайте час на диво-методики "англійська за 3 місяці", а приготуйтеся до наполегливої праці.

Самовчителі в століття повального вивчення іноземних мов стали викликати усмішку вже самим своїм існуванням. Вони стануть в нагоді, звичайно, тим, хто живе далеко від цивілізованих місць і рветься до знань. Але навіть у тих місцях вже доступний Інтернет, а отже, і додаткові можливості для вивчення іноземних мов.

У будь-якому, навіть самому невеликому містечку, в наш час є курси англійської мови та кваліфіковані викладачі. Найкращий варіант - невелика група студентів вашого рівня знань і викладач - носій мови. Від курсів в першу чергу реально отримати чітке розуміння граматичних правил. Практика розмовного спілкування за розробленими сценаріями уроків, на жаль, не дає очікуваних результатів.

Наступним етапом є розширення лексичного запасу, практики розмовної мови і практики розуміння розмовної мови інших.

Навчитися сприймати мову на слух добре допоможуть навчальні диски та навчальні фільми. Обов'язково необхідно дивитися оригінали художніх і документальних фільмів. Нескладно купити такі фільми з субтитрами рідною мовою. Необхідно читати неадаптовані книги і тексти.

А найголовніше - треба спілкуватися з носіями мови. Розмови про те, де їх знайти, у вік Інтернету просто несерйозні. До ваших послуг маса різних програм, що дозволяють розмовляти з представниками всіх країн і народів. Віртуальне спілкування в Інтернеті знімає страх спілкування простіше і швидше реального спілкування. Все нагадує гру. Адже тут співрозмовника ви не знаєте, червоніти перед екраном не станете і можете просто "вимкнути", якщо спілкування вас не влаштовує.

Краще всього вибирати для спілкування жителів Англії і Мальти, для яких класична англійська мова є рідною. Непогано поговорити з індусами, які після епохи колоніального панування Англії володіють англійською досконало. Австралійці, канадці і, звичайно, американці також можуть взяти участь.

Але слід розуміти, що це вже не зовсім та "англійська". Американська англійська дещо відрізняється від класичної англійської і вимовою, і дуже вільним поводженням з граматикою.

 

 

По матеріалам: osvita.ua