Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
7 жовтня 2016 р. Всi новини

Студентів-медиків "змусять" 3 роки відпрацювати в селі

 

Абітурієнтам запропонують спеціальний контракт перед зарахуванням


Абітурієнти, які підписали договір про відпрацювання не менше 3 років у сільській місцевості і селищах міського типу, отримали право на першочергове зарахування до вищих медичних та педагогічні навчальні заклади за державним замовленням.

Відповідна норма закладена в законопроекті № 3312-д "Про внесення змін до закону України "Про вищу освіту", що стосуються працевлаштування випускників", схваленому Верховною Радою в четвер 236 голосами народних депутатів.

Закон також передбачає, що випускники вищих навчальних закладів вільні у виборі місця роботи "за винятком випадків, передбачених цим законом". Вищі навчальні заклади не зобов'язані здійснювати працевлаштування випускників.

Згідно зі схваленим парламентом документом, випускникам вищих медичних та педагогічних навчальних закладів, які підписали договір про відпрацювання протягом 3 років у сільській місцевості і селищах міського типу, держава відповідно до законодавства забезпечує безоплатне користування житлом з опаленням і освітленням у межах встановлених норм.

 

  

За матеріалами: Сегодня.ua