Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
16 жовтня 2016 р. Всi новини

Обговорення про освітню реформу в Україні з президентом Корейського Інституту Розвитку Освіти (KEDI)

 

Реформування освіти в Україні та, зокрема досвід Республіки Корея у питаннях імплементації освітніх реформ, підготовки та переатестації вчителів, розробки системи онлайн-навчання Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич обговорила з президентом Корейського Інституту Розвитку Освіти (KEDI) Чаечун Гімом (Chaechun Gim).

Зустріч відбулася 12 жовтня 2016 року у Сеулі, в рамках робочої поїздки Лілії Гриневич до Республіки Корея.

“Україна хоче максимально вивчити досвід країн, що успішно реформували свою систему освіти і, звісно, Корея – одна з таких країн. Нині для нас нагальними є питання запровадження Нової української школи, тому ми активно цікавимося досвідом інших країн. Зокрема, це стосується розвитку системи онлайн-навчання, що існує в Кореї, адже ми хочемо створити національну освітню онлайн-платформу, через яку навчатимемо вчителів нових освітніх підходів, розміщуватимемо матеріали для школярів, створимо можливості для онлайн-навчання”, - зазначила Лілія Гриневич.

Корейський Інститут Розвитку Освіти є однією з провідних установ, що визначають освітню політику Кореї ще з моменту свого створення у 1972 році. Сьогодні КEDI відіграє роль національного “think tank” - так званого мозкового центру, що запроваджує освітні інновації, спрямовані на підвищення якості освіти.

Загалом на зустрічі Лілія Гриневич описала ключові зміни, які чекають українську шкільну освіту після впровадження реформи. Зокрема, йшлося про  перехід від знаннєвого до компетентнісного підходу у навчанні, формування нового змісту освіти та  створення сучасного освітнього середовища для дітей. Також вона повідомила, що нещодавно в українському парламенті пройшов перше читання Закон “Про освіту”, що є ключовим для подальшої реалізації освітньої реформи. 

Президент Корейського Інституту Розвитку Освіти  Чаечун Гім у ході розмови описав процес реформування освіти в Кореї, зокрема зосередився на питаннях розвитку онлайн-освіти та змішаного навчанн

Корейська сторона високо оцінила потенціал України та стан впровадження реформ.

Нагадаємо, що з 10 по 14 жовтня Лілія Гриневич перебуває з робочою поїздкою в Республіці Корея, де бере участь у міжнародному форумі “Global ICT Leadership Forum”.

 У рамках візиту Міністр освіти і науки України зустрілася з Віце-прем’єр-міністром, Міністром освіти Республіки Корея Лі Чжун-Сіком (Lee Joon-sik), а також зустрінеться з керівником Парламентської асоціації дружби «Корея - Україна»  Чой Джонг-Cіком (Cho Jeong-Sik).  Окрім цього, Лілія Гриневич відвідає університет Ханянг, що входить до переліку 100 найкращих університетів світу.

Довідково: шкільне навчання в Кореї триває 12 років.  Дітей завчасно готують до дорослого життя, це зумовлено специфікою корейської системи соціальної мобільності, що визнає лиш один шлях нагору – через освіту.

 

  

За матеріалами: МОН