Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
6 листопада 2016 р. Всi новини

У Києві студенти університету ім. Драгоманова заблокували одну з будівель вузу

 

 

Студенти заявили, що не зніматимуть блокаду, поки ректор не відмінить своїх підходів до управління вузом.

Студенти Національного педагогічного університету імені Драгоманова не припиняють блокувати одну з будівель свого вузу. У приміщення зайшли в п'ятницю і до сих пір не розходяться, - повідомляє "5 канал".

Видання зазначає, що студентство протестує проти намірів керівництва університету відкрити меблевий магазин на площах, які можна було б виділити під навчальний процес. Меблі в приміщенні продавали і раніше, але після банкрутства орендаря площі планували повернути під навчання. Незважаючи на ці обіцянки новий ремонт зробили знову під магазин.

Студенти заявили, що не зніматимуть блокаду, поки ректор не відмінить своїх підходів до управління вузом. При відсутності ректора до студентів прийшли проректори та пообіцяли в понеділок в ректораті обміркувати, як вирішити проблему.

"Швидше за все до понеділка. У понеділок буде зустріч з нашим ректором. Швидше за все піде на поступки, як мінімум меблевого магазину тут не буде. У них просто не буде вибору. Ми будемо стояти до останнього", - повідомив студент педагогічного вузу Павло Маценко.

У свою чергу голова студентської ради НПУ Лев Левицький заявив, що "однією з умов було надання всіх документів по оренді в принципі за останні 5 років. Друга умова полягала в тому, що ректор приїжджає з відпустки, і ми проводимо терміновий ректорат, на якому вирішуємо всі наші насущні проблеми, в тому числі по орендах, аудиторіях і багато-багато чому іншого. І це дві найперших умови, після (виконання - Ред.) яких ми готові говорити про зняття облоги нашого блок-поста на цих площах, де ми знаходимося".

  

За матеріалами: Сегодня