Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
4 березня 2011 р. Всi новини

Міністерство освіти сформує обсяги квот прийому сільської молоді до ВНЗ у 2011 році

 

 

МОН звернулося до регіональних управлінь освіти з проханням надати пропозиції щодо квот прийому сільської молоді до вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації у 2011 році.


Про це йдеться в листі освітнього міністерства до обласних управлінь освітою. Квоти цільового прийому сільської молоді встановлюються у відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України від 29.06.1999 №1159, що визначає порядок підготовки фахівців для роботи в сільській місцевості.

Згідно з постановою КМУ, прийом абітурієнтів до вищих навчальних закладів за встановленою квотою здійснюється на підставі цільових направлень, що видаються абітурієнтам, які постійно проживають у сільській місцевості або селищах міського типу.

Установлена квота не повинна перевищувати 75 відсотків обсягів державного замовлення на підготовку фахівців з кожної спеціальності у вищих сільськогосподарських, 50 відсотків - у вищих педагогічних та у вищих навчальних закладах залізничного транспорту, митної служби і 25 відсотків - в інших вищих навчальних закладах.

Відповідно до Умов прийому до вищих навчальних закладів у 2011 році особи, які вступають до вищих навчальних закладів на підготовку за державним замовленням на умовах цільового прийому згідно з установленими квотами, додають направлення, видане відповідними органами освіти Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій (для закладів I-II рівнів акредитації - відповідними органами освіти районних, районних у містах Києві та Севастополі державних адміністрацій), а також міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади.

 

 

По матеріалам: osvita.ua