Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
8 листопада 2016 р. Всi новини

Китай виділить $ 200 тисяч на розвиток інклюзивної освіти в Україні

 

Гроші підуть на облаштування медіатек, сенсорних кімнат та придбання сучасних інструментів для навчання.

Кожна десята дитина в Україні має порушення психофізичного розвитку. І тільки 10% з них навчаються зі звичайними дітьми.

Такі дані повідомила дружина президента Марина Порошенко. Говорила про це з головою Міжнародної торгової палати Великого Шовкового шляху Люй Цзяньчжуном.

Під час його візиту підписано грантовий договір на суму 200 тисяч доларів. Ці кошти підуть на розвиток інклюзивної освіти в Україні. Зокрема, на облаштування медіатек, сенсорних кімнат та придбання сучасних інструментів для навчання. Першим регіоном, де розвиватимуть такі освітні установи, стане Запорізька область.

"Хто знає, може, зовсім скоро ми побачимо серед наших вихованців нових видатних вчених, переможців паралімпіад, нових Стів Джобсів і я дякую всім за те, що ми тут зібралися і підтримуємо цей проект", – сказала Марина Порошенко, дружина президента України, голова благодійного фонду Порошенка.

"Під час свого візиту до України я відвідав дитячий культурний центр, в якому займаються діти з інвалідністю. Я був дуже зворушений, побачивши дитячі чисті, невинні обличчя, я зрозумів, що ці діти заслуговують на увагу і піклування", – додав Люй Цзяньчжун.

  

 

За матеріалами: Сегодня