Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
18 листопада 2016 р. Всi новини

Попит на програмістів в світі буде тільки зростати – експерт

 

У Києві відкрили унікальну фабрику програмування, яка пропонує принципово новий формат освіти для ІТ-фахівців

ІТ-спеціальності – одні з найбільш затребуваних на ринку праці, а попит на програмістів буде тільки рости. У Києві відкрили унікальну фабрику програмування UNIT Factory (Ukrainian National IT Factory), яка пропонує принципово новий формат освіти для ІТ-фахівців і відповідає всім вимогам сучасної цифрової економіки.

Відбір студентів в UNIT Factory викликав справжній ажіотаж – було опрацьовано понад 13 тисяч заяв від бажаючих. Після онлайн-тестів та випробувальних термінів в UNIT Factory взяли 300 осіб. Навчання тут безкоштовне за умови подальшої роботи випускників в Україні протягом трьох років.

UNIT Factory готуватиме професійні ІТ-кадри по інноваційній системі, яка вже успішно працює в Школі 42 в Парижі. У ній немає вчителів, розкладу уроків, конспектів і традиційних оцінок. Навчання відбувається за методом Peer-to-Peer (P2P), що дозволяє студентам кооперуватися і розкривати свої творчі здібності під час командної роботи над проектами. Молоді люди оволодівають навичками самонавчання і постійного професійного вдосконалення, що максимально адаптує їх до виконання реальних комерційних завдань.

"Попит на програмістів в світі буде тільки зростати. Але не на будь-яких програмістів, а на інноваційних, креативних і здатних до ефективної колаборації. Традиційна система освіти довела свою нездатність готувати такі кадри. Ми пропонуємо альтернативу і дуже раді, що наша модель буде застосовуватися в Україні", – коментує Ніколя Садірак, ідеолог, співзасновник і керівник французької Школи 42.

Ініціатором створення проекту виступив Фонд Василя Хмельницького K.Fund в партнерстві з французькою Школою 42 та за підтримки громадської організації "Освіторія". Перший набір UNIT Factory складається з 300 студентів, згодом організатори планують істотно збільшити її потужність.

UNIT Factory стане ключовим елементом інноваційної екосистеми, яка буде розгорнута на території колишнього мотозаводу (Київ, вул. Сім'ї Хохлових, 8). Зокрема, в найближчі місяці поруч з ІТ-фабрикою відкриється Центр розвитку технологічних компаній (Technology Companies 'Development Center, TCDC). Його діяльність забезпечуватимуть керуюча компанія, консультаційну раду, юридична фірма "Юскутум", відкритий міжкорпоративний IT-університет BIONIC University, дві високотехнологічні лабораторії VR Lab (Crytek) і Smart City lab. В рамках цього проекту сучасні приміщення під розвиток бізнес-проектів отримають малі та середні хай-тек-компанії.

K.Fund Василя Хмельницького також реалізує проект реконструкції ряду будівель, в яких згодом розмістяться українські та зарубіжні технологічні підприємства. У розвиток інноваційного парку планується інвестувати від 100 до 400 мільйонів доларів США, в залежності від ситуації на ринку і попиту з боку компаній.

"Високий людський потенціал – одне з головних переваг України, але нам не вистачає сучасної інфраструктури. Як свідчить світовий досвід, найбільшої ефективності при її розвитку можна досягти в рамках інноваційних парків. Ключовими елементами таких кластерів завжди виступають освітні установи. Саме тому ми починаємо створення київського інноваційного парку з UNIT Factory – освітнього проекту принципово нового формату", – зазначив засновник Фонду K.Fund, підприємець Василь Хмельницький.

UNIT Factory буде працювати в режимі 24/7, що дозволить кожному студенту освоювати матеріал у своєму темпі і ритмі, з урахуванням власних піків продуктивності. Ще одна особливість ІТ-фабрики в тому, що в навчальний процес органічно вбудована програма розвитку навичок міжособистісного спілкування і роботи з людьми (soft skills).

"Роботодавцям в сфері хайтек потрібні не університетські дипломи, а професіонали, здатні реалізовувати проекти і швидко адаптуватися до постійно мінливих умов. UNIT Factory буде випускати саме таких професіоналів. Вони будуть вміти швидко і ефективно навчатися, працювати в команді, орієнтуватися в будь-яких складних завданнях, бачити різні шляхи вирішення, розподіляти власний час і розставляти пріоритети, і, нарешті, продавати продукт своєї праці. Вони будуть набагато більш зрілими і умілими, ніж випускники традиційних навчальних закладів", – розповідає Валерія Заболотна, керівник освітніх програм K.Fund.

 

  

За матеріалами: Сегодня