Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
5 грудня 2016 р. Всi новини

Університети Дніпра перейшли на жорстку економію

 

Студентів відправили на вимушені канікули – опалювальний сезон дуже дорогий в цьому сезоні

На режим жорсткої економії переходять відразу кілька університетів Дніпра. У вишах порахували – опалювальний сезон в цьому році буде коштувати їм занадто дорого. Тому вирішили заощадити і відправити студентів на вимушені канікули.

Студенти Дніпропетровського гірничого університету цієї зими навчатимуться за скороченою програмою.

"Нам сказали, що ми будемо вчитися до 17 грудня. А виходимо в лютому 29-го або 27-го, точно не пам'ятаю. Сказали, що програма якось буде ущільнюватися, і потім ми будемо відпрацьовувати", – сказала Вікторія Мохова, студентка Національного гірничого університету.

На такий режим економії переходять вимушено, пояснюють в університеті. Мовляв, в цьому році коштів на оплату комунальних послуг не вистачить. Втім, запевняють – на навчання це не вплине – зі студентами працюватимуть дистанційно.

"Наше ноу-хау – це введення дистанційних методів освіти під час навчального процесу. Поєднання форми навчання", – зазначив Юрій Хоменко, проректор з навчальної роботи Національного гірничого університету.

Заради економії в грудні тривалість занять скоротять і в Дніпропетровському національному університеті. А вже з нового року в декількох навчальних корпусах взагалі вимкнуть опалення. І канікули стануть на місяць довше.

"Ми 2-3 корпуси виведемо з навчального процесу з 10 січня. До початку другого семестру. Початок другого семестру – 27 лютого", – сказав Віктор Поляков, ректор Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара.

Надолужувати програму студентам доведеться влітку. Таким чином витрати на комунальні платежі керівництво вузів планує скоротити на третину.

 

  

За матеріалами: Програма "События"