Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
6 грудня 2016 р. Всi новини

“У підручниках не має бути штампів, що з раннього віку нав’язують школярам певні ролі”, - Лілія Гриневич

 

Впровадження гендерної складової до вітчизняної системи  освіти – це, в першу чергу, впровадження пошани до гідності кожної людини, відсутність у наших матеріалах та підручниках штампів про певні ролі, які нав’язуються школярам починаючи з раннього віку.

Про це зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час круглого столу на тему: "Інституціоналізація  гендерної  освіти:  перспективи та ризики", що проходив у МОН сьогодні, 5 грудня 2016 року.

“Для нас важливо, щоб незважаючи на те, чи ти хлопчик, чи дівчинка, студент чи студентка, ставлення було однакове, а в системі освіти, вчитель чи вчителька, викладач чи викладачка  мали однакові кар’єрні можливості. Зараз ми розпочали гендерну експертизу підручників і мушу вам сказати, що я задоволена нею, принаймні підручниками для 8 класів, які її пройшли”, - додала Лілія Гриневич.

Міністр наголосила, що головна проблема розвитку гендерної освіти в Україні – це недостатнє розуміння суспільством цієї тематики. Щоб це змінити, вузькі кола експертного середовища повинні виходити за межі зони власного комфорту та спілкуватися з оточуючим світом, переконувати загал та розказувати йому сенс своїх ідей.

 

  

За матеріалами: МОН