Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
14 березня 2011 р. Всi новини

У 2011 році в тестуванні візьмуть участь 240 тисяч осіб

 

 

Міністр освіти Дмитро Табачник заявив, що в цьому році 240 тисяч осіб зареєструвалися для участі в зовнішньому незалежному тестуванні.


За словами міністра, у зовнішньому незалежному оцінюванні (ЗНО) візьмуть участь 195,5 тис. випускників навчальних закладів 2011 року і близько 40 тис. випускників минулих років.

Табачник зазначив, що випускники, які бажають внести зміни до заявки на реєстрацію у тестуванні, мають можливість це зробити до 20 березня. Він також повідомив, що 2 і 9 квітня пройде пробне тестування.

Дмитро Табачник також прогнозує скорочення державного замовлення на підготовку кадрів у вищих навчальних закладах за тими спеціальностями, які не затребувані на ринку праці.

"Державне замовлення, я хочу сказати, що воно буде переглядатися і буде скорочуватися на ті спеціальності, які не користуються попитом на ринку праці", - сказав міністр.

При цьому Табачник не вказав, на які конкретно спеціальності планується скоротити держзамовлення, проте зазначив, що на прохання ректорів провідних економічних вузів буде створена комісія з пріоритетів та розробки концепції економічної освіти.

Він висловив думку, що ситуація, коли фахівців у сфері економіки готують вузи, що мають до економіки вельми віддалене відношення, є неприродною.

У той же час міністр повідомив, що планується збільшити державне замовлення на спеціальності, пов'язані з біотехнологіями, нанотехнологіями, інженерні спеціальності, а також на спеціальності, пов'язані з дошкільною педагогічною освітою і психологією.

Він в черговий раз висловив думку, що після перегляду держзамовлення, у процентному співвідношенні кількість випускників, які в 2011 році зможуть вступити на навчання за бюджетні кошти, збільшиться.

Нагадаємо, в 2010 році для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні зареєструвалося 433 554 людини.

 

 

По матеріалам: korrespondent.net