Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
28 грудня 2016 р. Всi новини

Школи в Києві масово закривають на карантин

 

Епідемія відправила додому дітей з 132 столичних шкіл

Кияни все частіше хворіють на грип та ГРВІ. Як повідомили в столичній Держпотребслужбі, на сьогодні ситуація з захворюванням вкрай напружена. Епідпоріг перевищено вже на 50%, і зафіксована максимальна циркуляція збудника грипу "Гонконг" (H3N2), який раніше не був поширений на території країни. Тимчасово припинено навчання вже більш ніж в 100 школах.

ХВОРІЮТЬ. Як пояснює Олег Рубан, начальник ГУ Держпотребслужби в Києві, з початком канікул в школах і відпускної кампанії захворюваність знижуватиметься. "На цьому тижні спостерігалася максимальна циркуляція збудника грипу, і така ситуація спостерігатиметься до середини-кінця січня", – говорить Рубан. За його словами, найбільше на грип "Гонконг" хворіють діти віком від 5 до 14 років (понад 55% цієї групи). "Близько 20 років тому циркулював схожий збудник грипу, і старше покоління зараз має перехресний імунітет. Тому кількість хворих дітей становить 70%, а дорослих – 30%", – пояснює Рубан.

СТАТИСТИКА. Тільки минулого тижня було зареєстровано 48 тисяч хворих. Летальних випадків поки що не було, а тих, хто перебуває в реанімації у важкому стані, – одиниці. "Станом на четвер у важкому стані перебувало до п'яти дорослих. Десятки хворих – середнього ступеня тяжкості і 90% – легкої форми. На тиждень госпіталізують близько 300 осіб", – пояснює Олег Рубан.

В ШКОЛАХ. З погіршенням епідситуації щодо захворювання столичних школярів на грип міська влада ще на початку місяця дозволили навчальним закладам самостійно вводити карантин, якщо кількість хворих дітей становить понад 20%. Зараз припинені заняття в 132 школах столиці (всього 494 заклади у комунальній власності міста). У деяких навчальних закладах на карантин дітей відправляли навіть по кілька разів.

"Минулого тижня ми призупинили заняття для старшокласників та учнів початкової школи. У понеділок, за опитуваннями батьків, були відсутні від 15-18% дітей, що дозволяло відновити навчальний процес, але вже наступного дня з'ясувалося, що в 5-11-х класах відсутня набагато більше дітей – 28%, а по окремих класах до 35%. Причому вісьмох школярів ми змушені були відправити додому – вони прийшли з високою температурою. Було прийнято рішення достроково завершити семестр", – розповіли" Сегодня "в школі №148 Дніпровського району .

"Якщо минулої п'ятниці в класі мого сина були всі учні, а це більше 30 дітей, то в понеділок на заняття прийшло менше 20 дітей. Причому захворіли і багато вчителів", – говорить мешканка Святошинського району Ольга Король.

  

За матеріалами: Сегодня