Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
29 січня 2017 р. Всi новини

Під час вступу до вузу краще підписатися на всі його сторінки в соцмережах

 

У групах в соцмережах домовляються про порядок виходу до дошки, загальні конспекти

Учнівська молодь сьогодні майже в обов'язковому порядку, крім груп за інтересами в соцмережах, записана ще й у спільнотах свого навчального закладу, гуртожитку або навіть окремо взятої групи в вузі/ПТУ тощо. Ми дізналися, яка користь адміністратору спільноти від такої безкоштовної діяльності, чи є сенс іншим перебувати в цих групах і що корисного для навчання та дозвілля можна почерпнути. Провідні об'єднань стверджують, що вони в хороших відносинах з профкомами і багатьма викладачами, дбають про те, щоб більше людей могли користуватися належними благами, і намагаються публікувати "розвіддані". А учасники групи задоволені, що можуть домовитися про спільниц конспект і дистанційно прояснити незасвоєні моменти по навчанню або організувати дозвілля.

АДМІН: ТИМЧАСОВО, АЛЕ З КОРИСТЮ

Адміністратор групи навчального закладу в якій би то не було соцмережі – справа почесна і може допомогти в скрутну хвилину. "Основна мета – донести до тих, хто перебуває в групі, новини по навчанню, робити колектив більш згуртованим і розважати людей, – розповідає Вікторія Божченко, яка адмініструвала одну з популярних груп студентів КПІ кілька років. Вона вже закінчила вуз, але діяльністю своєї пишається . – Все це на добровільних засадах і без будь-якої винагороди. Хоча "плюшки" є: кожен адмін, як не крути, переслідує якусь свою мету. Хтось хоче бути в курсі путівок і поїздок, хтось – стати бути ближче до викладачів або, як я, – спробувати себе в ролі такого собі лідера, який може зібрати і організувати людей. Я вважаю, що така діяльність мені допомогла, так як моя підробіток – невелика компанія з туристичними маршрутами, а я вже в курсі, як подати інформацію".

Є адміністратори, які концентруються на тому, щоб організувати дозвілля і взаємодопомогу. Відносно останнього вдалий досвід був у Олега Войта, який вів групу студентів КНУ ім. Т. Шевченка. "Після того як вдома сталася пожежа, я скинув в свою групу прохання про допомогу, – каже Олег. – Був здивований, що відгукнулося багато людей, і вони реально допомогли моїй родині. Після цього я ще кілька разів проводив збори для нужденних студентів. Теж вдало. Але ось коли зробив групу свого невеликого благодійного фонду вже після закінчення університету, справа чомусь не пішла. Підозрюю, в вузі багато мене знали і довіряли. А тут я зібрав людей, які ніби й бачили, що справа – добра, але оскільки я не з усіма знайомий особисто, допомагали стримано".

В ГРУПАХ ГУРТОЖИТКІВ ГОВОРЯТЬ ПРО "БУДИНОК" І ПОБУТ

Ті, хто живуть в гуртожитках від навчального закладу, теж намагаються "варитися" в загальному казані свого тимчасового будинку. Користі виділили дві: в таких спільнотах знають про побут і попереджають про небезпеку. "Звичайно ж, найбільше інформації про засмічений туалет або про те, коли відключать/запрацює душ, – розповідає студентка КПІ ім. Сікорського Олена Петрова. – Це інформація "прохідна", а ось про забуті/втрачені/знайдені речі дізнатися корисно". А ще студенти розповіли, що в таких групах бувають відомості, які допомагають знайти злодіїв і навіть подбати про власну безпеку. "Кілька років тому я прочитала в групі гуртожитку, що біля корпусу на студентку напали і зірвали сережки, а також бачила інформацію-попередження про злодіїв для тих, хто живе на першому поверсі, і маніяка, який нібито орудував в місцевості гуртожиток-університет-найближчі зупинки. Може, це були порожні залякування, але я і деякі мої друзі і одногрупники після публікації були уважнішими, не ходили поодинці і не надягали занадто дорогі прикраси", – розповіла студентка цього вузу Ольга Д. Також учні розповідають про те, що в групі гуртожитку в соцмережі навіть можна "добути" їжі, коли заощадження під кінець, і дізнатися, де в місті можна "бюджетно" пообідати.


ЛЮБЛЯТЬ ЛАЙФХАКИ І БУТИ В КУРСІ


Ті, хто перебуває в спільнотах учнівської молоді, виділили кілька плюсів такого членства. "По-перше, ти завжди в курсі подій, і якщо не опублікує адмін, то щось розвідає і видасть хтось із учасників, – каже студентка НАУ Ольга Дорохова, яка хвалить групи "підслухано в ... "(є у багатьох вузах). По-друге, в співтоваристві можна домовитися про загальний конспект групи або навіть декількох груп (наприклад, в Google Docs). Сенс в тому, що можна друкувати всім по черзі, всім вносити корективи, робити позначки, якщо якийсь момент незрозумілий, і відразу ж отримати відповідь від того, хто зрозумів краще. Ми домовляємося, хто і що друкує, а потім, з усіма позначками, роздруковуємо і вчимо. Не для "викладацьких вух", але так економимо час і вмудряємося зробити ще багато роботи не по "парі". Отримає екземпляр лекції і прогульник, і той, хто пропустив з поважної причини". Ще багато хто відзначає користь групи в тому, що можна дистанційно домовитися про відповіді на семінарах.

 

 

За матеріалами: Сегодня