Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
18 березня 2011 р. Всi новини

Міносвіти планує збільшувати кількість іноземних студентів у вузах України

 

 

У Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту планують збільшити кількість іноземних студентів в українських вищих навчальних закладах до 50 тисяч осіб.


Сьогодні, під час прес-конференції в Києві, міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник повідомив, що завдяки праву, яке отримали університети в минулому році, обирати мову для навчання іноземців, кількість студентів з-за кордону в Україні збільшилась майже на 2,5 тис. осіб.

"2010 року я своїм наказом дозволив вищим навчальним закладам, незалежно від підпорядкування і форми власності, обирати мову навчання для іноземців. І це одразу дало свої результати. Ми зробили це у квітні, а вже з початку нового навчального року в Україні майже на 2,5 тисячі зросла кількість іноземних студентів. Уперше за роки незалежності ми маємо рекордну кількість іноземних студентів", - констатував міністр.

Він зазначив, що у 2010/11 навчальному році в Україні здобувають вищу освіту більше 48 тисяч студентів із 134 країн світу. Більше всього студентів із Китаю – 6 тисяч, далі йдуть: Туркменістан – 5,5 тисяч, Росія – 4 тисячі та Індія – 3 тисячі студентів, решта припадає на інші країни світу.

Дмитро Табачник наголосив, що всі іноземці навчаються за контрактом, і це приносить до бюджетів навчальних закладів до 800 000 грн на рік.

Міністр також додав, що в цьому році Міністерство планує збільшити кількість іноземних студентів у вищих навчальних закладах України до 50 тисяч осіб.

 

По матеріалам: osvita.ua