Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
17 лютого 2017 р. Всi новини

 

Київ увійшов до ТОП-100 найкращих міст світу для студентів через свою дешевизну

 

 

Столиця стала єдиним українським містом, що потрапило до рейтингу

Київ зайняв 97-ме місце в міжнародному рейтингу найкращих студентських міст світу QS Best Student Cities 2017. За цим критерієм доступності освіти та проживання столиця займає 9-те місце. Зазначається, що вартість навчання і проживання в Києві для студентів значно нижча, ніж в інших європейських містах. Приміром, вартість оренди житла в українській столиці на 71% нижча, ніж в Парижі.

З усіх столичних університетів в рейтингу відзначаються тільки два – Київський національний університет ім. Тараса Шевченка та Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського". Зазначається, що середня вартість навчання в них становить 2100 доларів на рік.

Найкращими містами для студентів названі Монреаль (Канада), Париж (Франція) і Лондон (Велика Британія). Водночас найдоступнішими в фінансовому відношенні стали Куала-Лумпур (Малайзія), Ер-Ріяд (Саудівська Аравія) і Варшава (Польща).

Зазначається, що 125 міст оцінювалися за шістьма критеріями: популярність міста, фінансова доступність, рейтинг місцевих університетів, інтернаціональність студентського складу, оцінка роботодавців і самих студентів.віти.

 

 

За матеріалами: Сегодня