Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
23 березня 2011 р. Всi новини

Міністр освіти пообіцяв збільшити держзамовлення Україні на ІТ-фахівців

 

 

Державне замовлення ВНЗ на підготовку дефіцитних кадрів, зокрема, фахівців з комп‘ютерних технологій у цьому році буде збільшено.

Одночасно скоротиться держзамовлення на спеціальності, які не користуються попитом на ринку праці. Про це сказав міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник. «Платники податків не повинні оплачувати навчання тих, хто після вузу стає на біржу праці», — цитують міністра «Коментарі».

Нагадаємо, за даними HeadHunter, восени минулого року професії програміста і SEO-фахівця опинилися в першій п’ятірці рейтингу найбільш дефіцитних спеціальностей в Україні. Тоді брак кадрів експерти пояснювали порівняно малим віком ринку і відставанням освітньої системи.

За словами Табачника, сьогодні в Україні понад 35 тисяч молодих людей з дипломами про вищу економічну освіту і ще більше, 45 тисяч з дипломами юристів, не можуть знайти роботу. Він також додав, що скорочення держзамовлення ВНЗ не буде занадто проблемним, оскільки майже вдвічі в порівнянні з минулим роком зменшиться кількість випускників шкіл.

 

 

По матеріалам: vkurse.ua