Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
9 березня 2017 р. Всi новини

Пройде ІІ етап апробації завдань нового формату з іноземних мов

 

Триває підготовка до впровадження зовнішнього незалежного оцінювання з іноземних мов із використанням дворівневих (В1 і В2) предметних тестів із завданнями нового формату (аудіювання).

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України ІІ етап апробаційного тестування завдань нового формату з іноземних мов відбудеться з 24 до 29 квітня 2017 року. Участь у ньому візьмуть випускники шкіл з усіх регіонів України. Вибірка складатиме 5 тисяч учасників. Випускники пройдуть тестування за місцем навчання.

Інформацію про результати випускників, які братимуть участь в апробаційному тестуванні, школи отримають до 26 травня 2017 року.

Предметні тести рівня В1 складатимуть випускники, які вивчали іноземну мову на рівні стандарту або академічному рівні, тести рівня В2 – випускники, які вивчали іноземну мову на профільному рівні.

Головна мета аудіювання – перевірити сформованість в абітурієнтів умінь і навичок, необхідних для сприйняття інформації опосередковано (в аудіозаписі): розуміти основний зміст текстів, вибирати необхідну інформацію з прослуханого, повністю розуміти текст на слух.

16 квітня 2016 року Український центр оцінювання якості освіти провів І етап апробації завдань нового формату.  Участь в апробаційному зовнішньому незалежному оцінюванні взяли випускники шкіл міста Києва, Київської, Львівської та Одеської областей. До пунктів апробаційного тестування з’явилося 2 740 осіб (96,4 % зареєстрованих). Детальніше з офіційним звітом про проведення І етапу апробації з іноземних мов можна ознайомитися за посиланням.

Апробація є частиною системи контролю якості завдань і необхідна для іспитів «високих ставок». Завдяки апробації підвищуються показники якості оцінювання (валідність, надійність, об’єктивність, обґрунтованість, ефективність і прийнятність результатів). Апробація дозволяє отримати вимірювальні (психометричні) характеристики тестових завдань, основними з яких є складність і дискримінаційна (розподільна) здатність. Урахування цих показників під час створення тесту дозволяє отримати інструмент вимірювання з прогнозованими характеристиками.

 

 

За матеріалами: УЦОЯО