Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
24 березня 2011 р. Всi новини

Уряд ухвалив рішення про встановлення 20% надбавки освітянам з 1 вересня 2011 року

 

 

В Кабінеті Міністрів впевнені, що реалізація постанови стимулюватиме педагогічних працівників навчальних закладів та зніме соціальну напругу.


Кабінет Міністрів встановив надбавки педагогічним працівникам дошкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів, інших установ і закладів незалежно від відомчого підпорядкування.

Відповідну постанову, норми якої набудуть чинності з 1 вересня 2011 року, уряд прийняв на засіданні 23 березня, повідомляє прес-служба КМУ.

Надбавка педагогічним працівникам встановлена в розмірі 20% посадового окладу (ставки зарплати).

Надбавка встановлюється на весь обсяг навчального навантаження, що виконується працівником.

В КМУ підкреслюють, що прийнята постанова розширює перелік педагогічних працівників, які будуть отримувати надбавку, та дозволить ліквідувати соціальну нерівність в оплаті праці серед педагогічних працівників навчальних закладів.

Водночас Уряд визнав такою, що втратила чинність постанову від 5 жовтня 2009 року №1130 "Про встановлення надбавки вчителям, вихователям загальноосвітніх навчальних закладів, викладачам, майстрам виробничого навчання професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації державної та комунальної форми власності, керівникам та заступникам керівників зазначених закладів, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників".

В уряді зазначили, що реалізація постанови сприятиме підвищенню якості освіти шляхом стимулювання педагогічних працівників усіх навчальних закладів та зніме соціальну напругу у колективах, яка виникла після введення в дію вище згаданої постанови від 5 жовтня 2009 року №1130.

Нагадаємо, 22 березня близько 10 тисяч освітян пікетували будівлю Кабінету Міністрів з вимогою виплачувати заробітну платню на рівні, що передбачений законодавством.

 

По матеріалам: osvita.ua