Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
16 березня 2017 р. Всi новини

Презентовано мобільний додаток “Моє ЗНО”

 

16 березня 2017 року Український центр оцінювання якості освіти, Infopulse та Американські ради з міжнародної освіти провели прес-конференцію, де розповіли про співпрацю з відновлення інформаційно-телекомунікаційної системи Українського центру, а також про запуск мобільного додатка «Моє ЗНО».

Директор Українського центру розповів, що, починаючи з 2009 року, підготовка та проведення зовнішнього незалежного оцінювання здійснюється в автоматизованому програмовому режимі. Реєстрація осіб для участі в тестуванні, розподіл учасників за пунктами проведення ЗНО та робочими місцями, інформування про місце проведення тестування, шкалювання та визначення результатів, оброблення апеляційних звернень, доведення результатів тестування до його учасників – забезпечуються інформаційно-телекомунікаційною системою Українського центру оцінювання якості освіти (ІТС УЦОЯО), що об’єднує 9 регіональних центрів. Після вилучення у 2015 році Генеральною прокуратурою України серверного обладнання роботу системи було фактично припинено, а проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2016 року опинилося під загрозою.

Відновлення системи потребувало значних фінансових витрат, близько 10 млн. грн., які неможливо було оперативно виділити з державного бюджету. Фінансову допомогу погодився надати багаторічний партнер, який підтримував становлення зовнішнього незалежного оцінювання, починаючи з 2006 року, – Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) у рамках партнерства Альянсу USETI. Переможцем конкурсу з відновлення інформаційно-телекомунікаційної системи Українського центру стала компанія Infopulse, яка погодилася розпочати роботи ще до виділення відповідного фінансування.

«Проект із відновлення інформаційно-телекомунікаційної системи Українського центру оцінювання якості освіти потребував глибокого аналізу, виважених рішень і дотримання обов’язкових крайніх термінів, визначених українським законодавством, оскільки будь-яка затримка могла поставити під загрозу проведення ЗНО та вступної кампанії на національному рівні. Infopulse і партнери реконструювали систему ЗНО та покращили значну кількість критичних компонентів відповідно до сучасних міжнародних стандартів і нормативних вимог, забезпечуючи стабільність, продуктивність і витривалість системи в періоди пікового навантаження», – зазначив Олексій Сігов.

Окрім відновлення функціонування ІТС УЦОЯО, Infopulse за участі ПАТ «Інститут Інформаційних Технологій» покращив рівень захисту персональних даних і впровадив найвищий рівень захисту інформації. Компоненти системи безпеки розроблені та введені в експлуатацію відповідно до стандартів технічного захисту інформації в Україні, що підтверджено атестатами відповідності, виданими Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України.

«У 2016 році вперше відомості з результатами державної підсумкової атестації навчальним закладам будо надіслано лише в електронному форматі. Цілісність і справжність даних, відображених у відомостях, засвідчено електронним цифровим підписом», – зазначив Вадим Карандій.

У продовження співпраці, на безкоштовній основі як соціальний проект до старту кампанії ЗНО-2017 розробили додаток «Моє ЗНО», що дає змогу учасникам отримати розклад обраних тестувань і результати ЗНО на власний мобільний пристрій – будь-де і будь-коли. Серед основних функцій додатку:

    інформування про місце та час проведення тестувань ЗНО з обраних предметів,
    запис тестувань ЗНО до системного календаря мобільного пристрою,
    завчасні нагадування про наближення тестування,
    повідомлення про новини та зміни в проведенні ЗНО,
    повідомлення про наявність і відображення результатів тестування ЗНО.

Доступ до функцій мобільного додатку можливий після введення номеру та пін-коду сертифікату учасника ЗНО. Додаток можна завантажити.

 

 

За матеріалами: УЦОЯО