Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
25 березня 2011 р. Всi новини

Журнал "Деньги" опублікував "Рейтинг вищих навчальних закладів 2011"

 

 

24 березня журнал "Деньги" представив власний рейтинг вузів, у якому вищі навчальні заклади ранжовані по показнику затребуваності випускників роботодавцями.


Місця в рейтингу визначаються готовністю роботодавців брати на роботу випускників того чи іншого навчального закладу відразу після його закінчення.

При складанні рейтингу "Деньги" підготували п'ять списків вузів, що випускають фахівців з економіки, юриспруденції, гуманітарних наук, технічних та будівельних спеціальностей. Вищі навчальні заклади, що увійшли в ці списки, були оцінені провідними українськими компаніями - роботодавцями, у тому числі - дочірніми компаніями мультинаціональних корпорацій.

За підсумками складання рейтингу, лідируючі позиції займають НТУ "Київський політехнічний інститут" (КПІ), Київський національний університет ім. Шевченка (КНУ), Національний авіаційний університет (НАУ), Національний університет "Києво-Могилянська Академія" (НаУКМА), Львівський національний університет ім. І. Франка (ЛНУ), Київський національний економічний університет ім. В. Гетьмана (КНЕУ), Національний університет "Юридична академія України ім. Ярослава Мудрого" (НУ ЮАУ), Київський національний університет будівництва і архітектури (КНУБА), Національний транспортний університет (НТУ).

Лідери минулорічного рейтингу, в основному, втримали свої позиції і в цьому році. Але в 2011 році багато роботодавців почали звертати увагу на випускників регіональних вузів, надаючи їм досить високі оцінки.

При цьому деякі роботодавці оцінювали на 8-10 балів виключно столичні вузи, а ось регіональним ставили тільки "нулі". Але це не говорить про категоричне небажання компаній брати випускників дніпропетровських або донецьких університетів - просто вони не проінформовані про рівень навчання в цих вузах.

 

По матеріалам: osvita.ua