Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
29 березня 2017 р. Всi новини

Найкращі програмісти боролися за першість у Запорізькому національному університеті

 

Математичний факультет ЗНУ втретє виступив координатором I етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування в Південному регіоні (1/8 фіналу міжнародної олімпіади з програмування АСМ ІСРС).

Олімпіада ACM ICPC відома в усьому світі як така, що відкриває висококласних алгоритмістів, програмістів та математиків, які, працюючи разом, вирішують складні прикладні задачі. Вважається дуже престижним брати участь у цій олімпіаді, оскільки для роботодавця проходження «школи» олімпіад ACM ICPC є показником високого потенціалу майбутнього працівника.

Цього року в I етапі у змаганні, яке відбувалося онлайн, у Південному регіоні взяли участь 135 команд з Херсона, Миколаєва, Одеси, Запоріжжя, Бердянська та Мелітополя (всього 25 вишів регіону), що на 27 команд більше, ніж у минулому році. Запорізька область була представлена 54 командами – це найбільша кількість команд серед усіх областей Південного регіону.

Упродовж 5 годин найкращі команди студентів-програмістів Півдня України змагалися за право виступити у чвертьфіналі світу, який відбудеться 15 – 17 вересня 2017 року. Серйозна боротьба точилася серед команд шкіл Півдня України – з цього року школярі змагаються в конкурсі зі студентами.

 

 

За матеріалами: Прес-центр ЗНУ