Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
8 квітня 2017 р. Всi новини

Підтримка українських організацій та дослідників у програмі «Горизонт 2020» відбуватиметься як на національному рівні, так і з боку ЄС

 

ЄС підтримуватиме участь українських організацій та дослідників у Рамковій програмі «Горизонт 2020», а європейські експерти програми візьмуть участь у міжнародному семінарі-тренінгу, який буде проведено в Україні.

Про це домовилися сторони під час першого засідання Спільного Комітету Україна – ЄС з досліджень та інновацій на виконання Угоди між Україною та ЄС про участь України у «Горизонті 2020».

Засідання відбулося 4 квітня у Брюсселі за спів-головування заступника Міністра освіти і науки України Максима Стріхи та директора з міжнародного співробітництва Генерального директорату з досліджень та інновацій Європейської Комісії Крістіни Руссо.

Сторони підписали Правила діяльності, а також розглянули стан та перспективи участі України у програмі «Горизонт 2020». Зокрема, йшлося про підтримку українських організацій та дослідників на національному рівні і з боку ЄС.

Також відбувся обмін інформацією щодо розвитку програми у контексті окремих тематичних напрямів:
- гранти Європейської дослідницької ради;
- дії Марії-Склодовської Кюрі;
- авіація;
- новітні матеріали;
- охорона здоров’я;
- інформаційно-комунікаційні технології та електронні інфраструктури;
- енергія;
- навколишнє середовище й клімат;
- малі та середні підприємства.

Того ж дня у Брюсселі відбулося й третє засідання Спільного Комітету Україна – ЄС зі співробітництва в галузі науки та технологій на виконання Угоди між Україною та Європейським Співтовариством про наукове та технологічне співробітництво.

Учасники обговорили заходи, які здійснює Міністерство освіти і науки України для імплементації результатів незалежного європейського аудиту національної системи досліджень та інновацій України, проведеного торік. Українська делегація розповіла про хід реформування та представила прогрес в імплементації змін.

Також було розглянуто питання включення України до Інноваційного табло ЄС та визначено пріоритети подальшого двостороннього співробітництва, зокрема зі Спільною дослідницькою радою.

 

 

За матеріалами: МОН