Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
24 квітня 2017 р. Всi новини

Які проекти підручників для дев‘ятикласників перемогли у конкурсному відборі?

 

В історії створення нової навчальної літератури для української школи сталась ще одна важлива подія – 14 квітня офіційно завершився конкурсний відбір проектів підручників для 9 класу загальноосвітніх навчальних закладів. Про це повідомляє прес-служба Інституту модернізації змісту освіти.

Наразі на офіційних веб-сайтах МОН України, Інституту модернізації змісту освіти та Репозитарію розміщено протоколи засідань конкурсних комісій конкурсного відбору проектів підручників для 9 класу загальноосвітніх навчальних закладів із десяти предметів.

19 квітня до Інституту модернізації змісту освіти були запрошені представники видавництв та засобів масової інформації, у присутності яких оприлюднили перелік  підручників для 9 класу ЗНЗ,  які можуть друкуватись коштом державного бюджету, а також назвали підручники, які рекомендовані видавництвам для видруку за рахунок власних обігових або інших коштів, не заборонених законодавством.

IMG_2069

Присутніх привітав виконуючий обов‘язки директора ІМЗО Володимир Ткаченко. Він відзначив, що із завершенням другого етапу конкурсного відбору проектів підручників процес народження нової навчальної літератури для дев‘ятикласників виходить на фінішну пряму. «Я переконаний, що незабаром світ побачать дійсно найкращі підручники. Голос кожного вчителя, який брав участь у голосуванні, врахований завдяки злагодженій роботі Репозитарію. Він був створений і обслуговується фахівцями Інституту. Втім ми відкриті для пропозицій щодо удосконалення системи в майбутньому, модернізації процесу голосування та підведення підсумків»,- наголосив керівник  установи.

IMG_2066

До того ж  у ІМЗО повідомили, що із 20 по 26 квітня 2017 року автори проектів підручників та видавництва, які брали участь у конкурсному відборі, в разі незгоди із оприлюдненими результатами, можуть подати апеляцію.

28 квітня відбудеться засідання колегії Міністерства освіти і науки України, на якому будуть розглянуті протоколи конкурсних комісій і остаточно затверджено перелік підручників, що можуть друкуватись коштом державного бюджету.

Зауважимо, що певна частина якісної нової навчальної літератури не набрала необхідних 20 тисяч голосів учительства. Але ці підручники не втратили шанс потрапити на парти дев‘ятикласників у наступному навчальному році. Видавництвам відповідно до чинного законодавства надано право видавати такі книги власним коштом. Для цього варто вчасно надіслати до ІМЗО гарантійний лист про фінансування різниці між запропонованою видавництвом вартістю такого підручника і середньою вартістю підручника, що зазначена у паспорті бюджетної програми на відповідний рік.

 

 

За матеріалами: pedpresa.ua