Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
13 травня 2017 р. Всi новини

Розміщено перелік спеціальностей для вступу через освітні центри «Крим-Україна»

 

На сайті МОН, у розділі «Для жителів Донбасу і Криму», розміщено перелік спеціальностей, за якими жителі Криму можуть вступити до українських вишів через освітні центри «Крим-Україна».

Переглянути їх можна за цим посиланням. Там же знаходиться довідкова інформація про освітні центри «Крим-Україна».

У переліку вказані назви спеціальностей за освітнім рівнем бакалавра та перелік конкурсних предметів, вступних іспитів і творчих конкурсів, які необхідно скласти для вступу, у тому числі за спрощеною процедурою.

Такий же список спеціальностей для вступу через освітні центри «Донбас-Україна» буде також розміщено на сайті МОН найближчим часом.

Нагадуємо, що жителі тимчасово окупованої території АР Крим та м. Севастополь і території проведення АТО можуть вступити до вищих навчальних закладів України за спрощеною процедурою через освітні центри «Крим-Україна» та «Донбас-Україна».

Вони працюватимуть з 19 червня до 30 вересня 2017 року.

Вступати через освітні центри можуть як особи, що мають український документ про освіту та сертифікати ЗНО 2016 або 2017 року, так і ті, хто не має українського документу про освіту і не проходив ЗНО.

Вступникам без українського атестату та сертифікатів ЗНО необхідно:

  • скласти 2 іспити державної підсумкової атестації (українська мова та історія України) та 1 вступний іспит (визначає ВНЗ);
  • отримати в загальноосвітньому навчальному закладі (закріпленому за освітнім центром) тимчасову довідку, яку протягом 3 місяців потрібно замінити на документ про освіту державного зразка.
  •  

     

    За матеріалами: МОН