Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
31 березня 2011 р. Всi новини

У 2011 році держава профінансує 105 тисяч бюджетних місць у вузах

 

 

 

Про це повідомив начальник відділу моніторингу вищої освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України Микола Фоменко під час засідання круглого столу у Києві.


"Ми прогнозуємо, що цього року державне замовлення буде на рівні 105 тисяч", - зазначив він, уточнивши, що на сьогодні зареєструвалися для проходження зовнішнього тестування 254 тисяч абітурієнтів.

Сьогодні в Україні діють 854 вищих навчальних закладів. Отже, за словами М. Фоменка, конкурс на бюджетну форму навчання становитиме приблизно 2,5 людини на місце.

"Те, що ми цього року дозволяємо подавати документи до п’яти навчальних закладів – у кожному до трьох напрямів підготовки чи спеціальностей, – це є демократично. Тому що можна спробувати вступати до різних за рейтингом вишів – престижні, менш престижні – це все для людини справедливо", - вважає М. Фоменко.

Говорячи про ситуацію довкола найменш рейтингових, непрестижних вищих навчальних закладів, представник Міносвіти навів дані, що в Україні є 33 таких ВНЗ, в основному, приватних, до кожного з яких у 2010 році виявили бажання вступати менше сотні абітурієнтів.

"Тому це є сигналом про те, що можливостей багато і вкладати гроші в освіту треба з урахуванням якості навчання і престижності вишу", - наголосив він.

 

 

По матеріалам: osvita.ua